fbpx
Historier fra arkivet
HistorierFraArkivet.jpg
Vi har været en tur i vores arkiver og har fundet lidt gamle historier frem. Historierne kan være forkortet af redaktionen. Husk at du også kan komme forbi og finde de gamle aviser, hvis der er noget du lige står og mangler.

2. december 1987
Pædagogisk nedtur
Et dårligt forhold mellem GIC/EBs nye træner og holdets to profiler er blevet klubbens problem
GLOSTRUP. GIC/EB – Glostrups ene håndboldklub med divisionstraditioner – er nu også på damesiden på vej ud i den helt afgørende nedtur. Kursen er afstukket direkte mod 3. division, og p.t. ligner det den mest klokkerene nedrykning i DHFs historie.
Klubben har reelt været uden ledelse i flere år. Nu er en lille kerne af herrespillere gået ind i arbejdet med sponsorer, og derfor er det synd, at klubbens flagskib – kvindeholdet i 2. division øst – på en urimelig baggrund viser opløsningstendenser.
Årsagerne er mange, men de primære er, at den ny træner, Preben Poulsen, har jaget holdets to bedste spillere på porten. Ikke rar (vel ej heller populær) læsning hos de øvrige på holdet, men sådan er kendsgerningerne.

Farvel og tak
Før sæsonen rigtigt kom igang, gik Preben Poulsen og de to ”stjerner” Sannie Ravn og Anne Boesen galt i byen. Adskillige gange har Preben Poulsen overfor Folkebladet hakket de to spillere ned under gulvbrædderne med ”spillere, der ikke gider træne”, ”spillere der vil bestemme det hele” o.s.v…
-rik

3. december 1997
Hockerup vil mødes med Auken
Planerne om nye butikker og boliger på Stationsforpladsen i Vallensbæk må udskydes, siger Miljøministeriet. Hockerup er helt uenig, og vil nu mødes med miljøministeren
VALLENSBÆK. I et brev til miljø- og energiminister Svend Auken fastholder Kurt Hockerup ønsket om et personligt møde med ministeren.
Det gør han, fordi planerne om et 3.000 kvadratmeter stort butiksareal samt boliger på Stationsforpladsen nu ser ud til at skulle forsinkes yderligere. I værste fald skønner Kurt Hockerup, at der vil gå omkring fire år, før byggeriet er klar til at blive taget i brug.
– Og i løbet af de fire år, vil folk have vænnet sig til at købe ind andre steder uden for kommunen, så det bliver svært at få kunderne hjem igen, hævder Kurt Hockerup, der ikke er i tvivl om, at Vallensbæk får tilladelse til byggeriet, når Københavns Amt har færdiggjort sine planer, netop fordi det er helt i overensstemmelse med lovens intentioner.
– Vi ved, at 65 procent af dagligvarehandelen foregår uden for kommunen – det vil sige, at folk kører langt i deres biler for at handle. Intentionen fra Miljøministeriets side er, at få folk til at handle lokalt fordi det er mest miljørigtigt – og desuden at butikkerne skal være placeret tæt på offentlig transport. Vores planer kan ikke falde bedre i tråd med disse intentioner, erklærer Kurt Hockerup.
– Derfor er det også vanvittigt, at vi skal udskyde projektet på grund af bureaukratiske detaljer.

Afventer ny plan
Grunden til stridighederne om byggeriet er, at Folketinget har vedtaget et stop for de fleste former for større butiksbyggeri. Man vil ikke have mere byggeri, før amterne har færdiggjort samlede planer for udviklingen i butiksbyggeriet. Det sker for at sikre, at butikkerne kommer til at ligge hensigtsmæssigt placeret nær offentlig transport.
Tob

5. december 2007
Brøndby Fjernvarme skylder kunderne 6,8 mio. kr.
Brøndby Fjernvarme mangler at betale 6,8 mio. kr. tilbage til varmekunderne for varmeåret 2006/7. Energitilsynet kræver, at pengene betales tilbage inden 26. december
BRØNDBY. Brøndby Fjernvarme har ikke levet op til det pålæg, de har fået af Energitilsynet. Fjernvarmeselskabet skulle have betalt varmekunderne 10 mio. kr. tilbage for varmeåret 2006/7, men der er kun tilbagebetalt 3,2 mio. kr. Tilbagebetalingsbetingelserne er en del af et pålæg fra den 22. august 2006 hvor Energitilsynet pålagde Brøndby Fjernvarme at betale 28,2 mio. kr. tilbage til kunderne over en treårig periode, fordi man havde opbygget et ulovligt overskud i selskabet.
Det blev påpeget af forhenværende Brøndbyborger Carsten Berger. Det er også ham, der igen rejser sagen om de manglende betalinger. Carsten Berger har gennemgået Brøndby Fjernvarmes regnskab for varmeåret 2006/7. Han konstaterede, at Brøndby Fjernvarme ikke havde tilbagebetalt det beløb, de var pålagt af Energitilsynet. Han rettede henvendelse til Energitilsynet, der efterfølgende i et brev fra 26. november har pålagt fjernvarmeselskabet at bringe orden i tilbagebetalingerne indenfor en måned. Det vil sige inden 26. december.
– Det betyder, at de bør sende en check til varmekunderne. De 3,2 mio. kr. er tilbagebetalt ved at sætte varmeprisen ned. Det kan de ikke gøre i det her tilfælde, siger Carsten Berger.
Kok

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top