fbpx
En lille historie
DEBAT. Af Ulf Taube (S), kandidat til kommunalvalget

En venstremand arvede engang en travhest. Den var dyr i drift og vandt heldigvis også nogle præmier til sin ejer. Men venstremanden mente nu nok, han kunne gøre det bedre. Hvis han sparede på foderet til travhesten og den stadig løb godt og vandt, ville han blive rigere. Og det gjorde han så.
Hesten klarede det udmærket til at begynde med, så venstremanden mente nok, han kunne spare lidt mere på det dyre hestefoder.
Som tiden gik, blev der længere og længere mellem sejrene på travbanen, og venstremanden vidste nu ikke rigtigt, hvad han skulle gøre. En dag gik hesten hen og døde, og det blev så den tragiske ende på eventyret for venstremanden.
På samme måde har jeg det, når jeg læser Venstres valgprogram for Glostrup. Der er ikke det gode, Venstre ikke vil gøre for borgerne: Kommunale muligheder for børn og unge med særlige behov skal forbedres, pårørende til syge skal have aflastning og borgerne skal kunne benytte institutioner som svømmehal og genbrugsstation, når det passer dem
Alt sammen meget godt, men når jeg så samtidig ved, at Venstre vil spare på pengene, effektivisere, skære ned, sætte skat og grundskyld ned, så hænger det ikke sammen. Man kan ikke både blæse og have mel i munden.
I stedet vil jeg anbefale vælgerne i Glostrup at stemme på liste A, så vi igen kan få en socialdemokratisk ledet kommune med social retfærdighed og økonomisk ansvarlighed.

Svar:
En socialdemokrat arvede en gang en gammel traver

Af
John Engelhardt (V), borgmester

DEBAT. Hvor ville det klæde det gamle socialdemokrati at fortælle borgerne, hvad de egentlig selv vil med Glostrup i stedet for bevidstløst at kritisere alle andre. Og nu en historie om udsultede heste og at det nok kommer til at gå så slemt så slemt.
I de sidste otte år har venstres fokus på økonomisk sans flyttet mange millioner kr. fra administration og dårlig politisk ledelse (S ved roret) til varme hænder og bedre service. Vi har brugt alle de penge, som vi har måttet bruge i forhold til regeringsaftaler, og vi har samtidig sat skatten ned tre gange, så vi har landets syvende billigste skat. Og på trods heraf har der aldrig været flere penge i kommunekassen end nu. Og med fyldt kasse og fortsat fokus på effektiv drift går vi til valg på endnu flere forbedringer: maks. 22 elever i klasserne, hurtigere hjælp til børn med særlige vanskeligheder, gratis dessert til pensionister, der får mad leveret for at imødegå at mange ældre spiser for lidt, bedre aflastning for borgere med syge ægtefæller og meget mere. Ja, vi lover da noget, og tiden har vist, at langt det meste af det, vi har lovet de sidste otte år, er realiseret, for eksempel nye daginstitutioner, tre skolehaller og en meget stor fokus på vore demente medborgere. Vi gør visioner til virkelighed.
Op på hesten igen, Ulf Taube, og fortsat god valgkamp.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top