fbpx
Hvad er der gået galt?
Ulf Taube Socialdemokratisk kandidat til Kommunalvalget i Glostrup Jeg mangler stadig en forklaring på, hvordan det kunne gå så galt, at Glostrup blev den kommune i hele Danmark, hvor ansatte i gennemsnit havde mere end 15 sygedage på et år i 2016? Det er gået ud over borgere, som har oplevet, deres børn har haft […]

Ulf Taube
Socialdemokratisk kandidat til Kommunalvalget i Glostrup

Jeg mangler stadig en forklaring på, hvordan det kunne gå så galt, at Glostrup blev den kommune i hele Danmark, hvor ansatte i gennemsnit havde mere end 15 sygedage på et år i 2016? Det er gået ud over borgere, som har oplevet, deres børn har haft mange skiftende vikarer i børnehaver og i skolen, ud over ældre, som har fået for mange skiftende hjemmehjælpere, end nødvendigt. Og så er det desværre også gået ud over mange ansatte i Glostrup kommune, både de mange syge og de der er blevet tilbage, der har skullet løbe stærkere for at nå arbejdet.
Sygedage er vel ikke kommet af sig selv ud af den blå luft? Det skulle man tro når Venstres Piet Papageorge svarer mig i Folkebladet i sidste uge. For her er ikke skygge af god forklaring på, hvad der er gjort galt og det finder jeg underligt, når skaden er sket på Piet Papageorges vagt i en Venstreledet Glostrup kommune med ham som formand for kommunens Vækst- og Beskæftigelsesudvalg.
Godt der nu sættes ind for at nedbringe det alt for høje sygefravær. Men skaden skulle jo aldrig være sket i det omfang så Glostrup blev nummer sjok blandt landets 98 kommuner og Venstre har åbenbart ikke set det var nødvendigt og helt forsømt det forebyggende arbejde, der først nu sættes ind?
Piet Papageorge gik til valg i 2013 på at pengene lå bedst i borgernes lommer og skatten i Glostrup kommune skulle derfor sættes ned. Der skulle ”tænkes smartere, brydes med rutiner og skatteborgernes penge skulle ikke bare smides i et sort hul” – så med den holdning kan jeg mere end ane, at flere ulykker kan ramme kommunens flittige ansatte og byens borgere, hvis Venstre fortsat sidder på magten. Så mit råd til vælgerne er, stem på nogle andre, som du sympatiserer med, gerne en socialdemokrat.

Svar: En gang til for Socialdemokratiet
Af
Piet Papageorge (V), formand for Vækst- og Beskæftigelsesudvalg

For Socialdemokratiets skyld forsøger jeg gerne igen. Frem til 2014 var sygefraværet faldende. I år 2015 steg det marginalt, ikke alarmerende. I 2016 eksploderer sygefraværet, og vi bliver opmærksomme på problemstillingen. I perioden har ikke én eneste socialdemokrat ytret sig om sygefraværet. Ligesom alle andre politikere i Glostrup, bliver Venstre først bekendt med udviklingen, da tallene fra 2016 offentliggøres. Ergo: Der har ikke umiddelbart været tegn på udviklingen, og hvis der har, har intet parti reageret.
Ift. forklaringen, skrev jeg i sidste uges avis, at problematikken er mere kompleks, end Socialdemokratiet forsøger at fremstille den. Der findes ikke enkeltstående faktor(er). Derfor er vores indsatser bredt funderet med blandt andet ’en styrket ledelse’, ’fælles ejerskab’, ’samtaler’, ’trivsel’, etc. Og som jeg skrev i sidste uge, er resultaterne et imponerende fald på over 10 procent i 2017.
Mere kan man vel ikke forvente af sine politikkere? Vi underrettes om problemet. Vi handler. Sammen med ledelse og medarbejdere opnår vi imponerende resultater med det samme. Jeg forstår ikke, hvorfor Socialdemokratiet vil kigge bagud. Der er ingen enkel forklaring; problemet er komplekst, og i samarbejde med dygtige medarbejdere og ledere kan vi kigge os selv i øjnene og sige: Det går den rigtige vej. De komplekse udfordringerne synes at være løst.
I forhold til skattelettelserne har jeg tre kommentarer: (1) Kommunen er ingen bank. (2) Det er også velfærd at invitere kæresten i biografen eller børnene i tivoli. (3) Med Venstre for bordenden bruges hele servicerammen. Det betyder, at vi ikke må bruge flere penge, selvom vi har dem i kassen. Vi kan således spare borgernes penge op, eller udbetale dem via lavere skatter og takser, som i de sidste mange år.
Og helt ærligt, så klæder det ikke Socialdemokratiet, at kæde skattelettelser og sygefraværet sammen, de er uafhængige, og sammenligningen tjener kun det formål at kaste mudder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top