fbpx
Gildhøjhjemmet: Nyt fyrtårn
DEBAT. Af Flemming Eilstrup Jonassen, Seniorrådsformand, kandidat for De Konservative ved kommunalvalget

Af
Flemming Eilstrup Jonassen, Seniorrådsformand, kandidat for De Konservative ved kommunalvalget

I disse dage fejrer flere partier i Kommunalbestyrelsen i Brøndby, at budgettet er vedtaget for 2018. Men for andet år i træk ikke et ord om Gildhøjhjemmets fremtid, en beslutning, der nu har været lagt på is siden foråret 2016. Samtidig fejrer samme Gildhøjhjem 60 års dagen for indvielsen ”som Danmark mest moderne alderdomshjem.” Dengang beundret for indretning og senere for sin pleje-og ledelseskultur. Hvad er mere nærliggende end at gentage bedriften og skabe Danmarks mest moderne ældrecenter? Men hvad er så fordelene ved et moderne ældrecenter? Her har argumenterne helt manglet. De Konservative i Brøndby har et klart svar på, hvad der skal være i fokus ved projektering af et nyt Gildhøjhjem: Velfærdsteknologi i kombination med god arkitektur og ledelse kan give synergi til og med erhvervsliv, sundhedshuse- og institutioner i Brøndby og ikke mindst den nu vedtagne IT politik i skolerne. Allerede i dag kan velfærdsteknologi skabe flere varme hænder ved at reducere de administrative opgaver med 30 procent, utilsigtede hændelser kan reduceres med 50 procent og sygefravær kan givet også reduceres på grund af bedre arbejdsmiljø.
At tøve længere giver derfor ringere livskvalitet for nuværende og fremtidige beboere på Gildhøjhjemmet, der i forvejen betaler 10 procent mere i husleje. En beslutning om et nyt Gildhøjhjem og indførelsen af velfærdsteknologi i Brøndby Kommune vil derfor være en Konservativ mærkesag fra 1. januar 2018.

1 kommentar om “Gildhøjhjemmet: Nyt fyrtårn”

  1. Steen Andersen siger:

    Det er for længst besluttet af den siddende kommunalbestyrelse, hvor de Konservative ikke er repræsenteret, at der skal etableres et nyt Plejehjem i Brøndby. Fordelene ved et nyt og moderne pleje og genoptræningscenter, ligger til grund for den beslutning. Nu er det sådan at etableringen af et nyt plejecenter, kan ikke overlades alene til kommunalpolitikere, det er vi simpelt hen ikke dygtige nok til. Der skal foretages en nøje analyse af de behov vi har for et sådant center, hvilken kapacitet skal det have, og hvilke teknologiske og personalemæssige ressourcer skal der afsættes, og ikke mindst de ydre og indre fysiske rammer. Det kan hverken de Konservative , Enhedslisten eller for den sags skyld de øvrige partier komme med et præcist bud på. Men det er såmænd det vi afventer, at få viden nok til at træffe den mest kvalificerede beslutning. Så når jeg læser Flemmings indlæg så tænker jeg, “gad vide om de konservative overhovedet har interesseret sig for hvad der rent faktisk foregår i den siddende kommunalbestyrelse” ? for selvfølgelig mangler der ikke argumenter for noget som helst i det her tema. Men nu er der valgkamp på tapetet, og derfor bliver temaet da også skærpet både i forhold til hvad de politiske partier har af teknisk indsigt, og ikke mindst hvor et kommende plejecenter skal ligge. Det sidste ved vi meget mere om, når vi har fået den ekspertrådgivning der er nødvendig for et projekt i den her størrelsesorden. Det kan vi ikke, alene, overlade til amatører i hverken Enhedslisten eller de Konservative. – og så er det her iøvrigt en sag/mærkesag for alle partier i Kommunalbestyrelsen.

    De bedste hilsner, Steen Andersen, kommunalbestyrelsen for Enhedslisten i Brøndby

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top