fbpx
Dyrere at være husejer i Brøndby
Af Carsten Zacho Spidskandidat for Liberal Alliance i Brøndby Bækkelunden 37 2660 Brøndby Strand Efter et par år med fastfrysning af grundskylden stiger den til næste år med 6,5% på landsplan, efter ønske fra Socialdemokraterne og DF. Det er langt mere end lønudviklingen og stigningen i pensionerne. Det er ikke fair, at husejere i Brøndby […]

Af
Carsten Zacho
Spidskandidat for
Liberal Alliance i Brøndby
Bækkelunden 37
2660 Brøndby Strand

Efter et par år med fastfrysning af grundskylden stiger den til næste år med 6,5% på landsplan, efter ønske fra Socialdemokraterne og DF. Det er langt mere end lønudviklingen og stigningen i pensionerne. Det er ikke fair, at husejere i Brøndby i snit skal hive ekstra 1.000 kroner ud af deres budget til skatter, blot fordi de har valgt at bo i hus med have frem for en lejlighed. Danske husejere er i forvejen blandt de hårdest beskattede i Europa.
Kommunalbestyrelsen i Brøndby havde alle muligheder for at afbøde denne stigning, ved indgåelsen af budgettet for 2018. De kunne have nedsat grundskyldspromillen, men det skete ikke. Det er nu takket være det socialdemokratiske flertal blevet dyrere at være borger i Brøndby. Kommunekassen bugner med over en halv milliard skattekroner, og der er absolut ingen grund til at øge skattetrykket for husejere.
Grundskylden er i bund og grund en underlig særskat på husejere. En skat som folk, der bor i lejlighed, kun betaler en brøkdel af.
Liberal Alliance i Brøndby ønsker naturligvis denne særskat på husejere afskaffet. Vi vil ikke straffe folk, alt efter hvilken boligform de vælger.
Vi ønsker blot, at de beholder lidt flere af deres egne penge, og vi arbejder derfor for en konstant nedsættelse af grundskyldspromillen.

3 kommentarer om “Dyrere at være husejer i Brøndby”

 1. Steen Andersen siger:

  Nu er det meste skat jo en byrde og en straf for borgerne i følge Liberal Alliance, At der er tale om en fælles finansiering af et velfærdssamfund nævnes ikke specielt meget. Men, størrelsen af kommunekassen er et kæmpeproblem, der er tale om penge der skulle have været ude at arbejde for borgerne.

  Her i Enhedslistens bestyrelse sidder vi 3 husejere, og de ekstra 1000 kr bekymrer os skam ikke, vi har jo fået flere billige biler, ikke sandt ?. Og vi er heller ikke bekymret når vi tænker på den enorme gevinst man som husejer kan høste kvit og frit ved et salg.

  Jeg vil så lige indskyde her, hvis man skulle være i tvivl. Så går Enhedslisten ikke ind for en beskatning på det, at bo.
  Vi ser hellere en beskatning af gevinsten ved et salg – men det ødelægger jo boligspekulanternes forretning !

  Steen Andersen – Kommunalbestyrelsesmedlem for Enhedslisten i Brøndby

 2. Carsten Zacho siger:

  Skat på gevinst er en dårlig ide, da det hæmmer mobilitet. Færre vil flytte fra sit hus, da en stor skattegæld skal betales, samtidig med at den nye bolig skal finansieres.

  Men det er da dejligt at høre, at de 3 husejere i Enhedslistens bestyrelse er så velbjærgede, at øgede skatter ikke bekymrer dem og samtidig med at de går rundt og tænker på den enorme gevinst de får, når de sælger huset.

  Men de familier med små børn som ikke har været ligeså heldige som Enhedslistens bestyrelsesmedlemmer, og som måske lige har købt hus, har en stram økonomi. Her vil en skattelettelse gøre en stor forskel. Alene det at kunne købe en sikker og miljøvenlig familiebil, er en enorm udgift og her har nedsættelsen af registreringsafgiften, givet dem en hjælpende hånd.

  Carsten Zacho – Spidskandidat for Liberal Alliance i Brøndby

 3. Steen Andersen siger:

  Man kan være i Enhedslisten og samtidigt klare sig godt, og også have råd til at bo i hus, og så må man jo forholde sig til den måde boligmarkedet er skruet sammen på. Det er jo et område der er megen spekulation og politik i. Boligpriserne har været på himmelflugt, og er på vej til det igen. Især er ejerlejligheds markedet ved at være så ophedet at selv Nationalbankdirektøren er ude med advarsler.

  Som jeg påpeger så er hele beskatningskonstruktionen noget usmart. Men Liberal Alliance vil have det hele, og ikke ændre på selve præmisserne på anden vis end, at skat bare er skadeligt. Her går Enhedslisten en anden vej, vil vil sætte ind over for de mekanismer der skaber et boligmarked med ophedet priser. Vi vil sådan set godt have ejerboliger, men ikke som spekulationsobjekter. Desværre er der massiv boligmangel, især i det almene, og netop en stimulering af antallet af almene boligheder, vil mætte markedet så meget at ejerboligerne falder i pris, og derved også bliver tilgængelige for et bredere udsnit af befolkningen. – så der er mange måder at adressere det her på, i mellemtiden har vi et velfærdssamfund der er under angreb, og det kan kun finansieres gennem skatter. Her vil jeg lige pointere at Enhedslisten i Brøndby går ind for at holde grundskylden i ro, vi sigter ikke på en stigning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top