fbpx
Brøndby for livet?
Allan Runager, spidskandidat for Dansk Folkeparti i Brøndby Af Allan Runager, spidskandidat for Dansk Folkeparti i Brøndby Brøndby for livet. Sådan var det dengang, hvor boligejere i Brøndby kunne forvente, at få tildelt en almennyttig bolig, når huset skulle fraflyttes. Vores forhenværende og dygtige borgmester Kjeld Rasmussen indførte en ordning, hvorefter husejere i Brøndby kunne forvente at få tildelt en almennyttig bolig, når […]

Af
Allan Runager,
spidskandidat for Dansk Folkeparti i Brøndby

Brøndby for livet.
Sådan var det dengang, hvor boligejere i Brøndby kunne forvente, at få tildelt en almennyttig bolig, når huset skulle fraflyttes.
Vores forhenværende og dygtige borgmester Kjeld Rasmussen indførte en ordning, hvorefter husejere i Brøndby kunne forvente at få tildelt en almennyttig bolig, når huset skulle sælges, enten som følge af sociale begivenheder, eller at hus og have var blevet for stort og for svært at vedligeholde.
Det kan husejere ikke længere regne med, efter at hans efterfølgere på borgmesterposten, med deres flertal har afskaffet den kommunale boliganvisning, og overgivet den til boligselskaberne under den misvisende betegnelse, fleksibel boliganvisning.
For ordningen er ikke særlig fleksibel, og i virkeligheden stavnsbinder den Brøndbyborgere til deres ejendom eller tvinger dem til at flytte ud af kommunen efter både 30 og 40 års ophold i Brøndby.
Kære Socialdemokrater kom nu til fornuft, det er jer og jeres politiske flertal, der sidder med nøglen og kan få boliganvisningen tilbage til kommunen.
Det er vel kun ret og rimeligt, at mangeårige Brøndbyborgere har fortrinsret til de ledige boliger, frem for udefra kommende ansøgere, i lighed med den fortrinsret som beboere i boligselskaberne også har, når lejemål opslås ledige internt i de enkelte afdelinger.

Svar
Af
Kent Max Magelund (S), borgmester

Brøndby for livet, lyder som et nuværende citat fra Brøndby IF, men fortsættelsen, sådan var det engang i Brøndby Kommune med hensyn til lejligheder, og det var det også.
Men det var dengang, kommunen havde masser af ledige boliger, og især i Brøndby Strand, og hvor Kjeld havde mange muligheder for at opfylde borgernes ønske om en bolig. Men sådan er det desværre ikke pt., og det skal jeg være den første til at beklage. Det var før, der var 5.000 på ventelister i hele Brøndby.
Boliganvisningen gik som sagt over til boligselskaberne pr 1. januar 2016, men allerede efter et halvt år kunne både undertegnede og boligselskaberne, BIB, se, at der var en del udfordringer, der skulle løses i den nye anvisning, selvom kommunen stadig har 25 procent akutboliger.
Vi holdt som sagt et møde, og blev enige om to ting, nemlig at fortsætte et stykke tid, da der var brugt meget energi på at få de forskellige Boligselskabers regler på plads især i kommunalbestyrelsen, og samtidig arbejde på den lange bane på en anden måde at løse de opståede problemer på.
Derfor har vi også igen været i kontakt med BIB og er blevet enige om, at nu skal udfordringerne løses. Derfor stillede undertegnede sammen med Socialdemokratiet forslag på sidste kommunalbestyrelsesmøde om at formulere en boligpolitik med følgende tre overordnede mål: For det første tidssvarende boliger og boligområder af høj kvalitet. For det andet god balance mellem ejerformer, typer og størrelser. For det tredje retfærdig og gennemskuelig boliganvisning til almene boliger.
Dette blev vedtaget. Så vi vil i den nye periode bruge den tid, det tager at formulere ovenstående, så vi får den rigtige politik, den rette anvisning og se om det bliver som i gamle dage: Brøndby for livet.

1 kommentar om “Brøndby for livet?”

  1. Steen Andersen siger:

    Der er demokrati, og der er også nærdemokrati. Det er det der er kommet til udtryk i Boligselskabernes såkaldte fleksible anvisningsregler. Men det er ikke altid flertallet,der har ret.Det betyder at nogle grupper vil se, at deres prioritetsrettigheder på en venteliste har ændret sig.

    Nu mener DF så, at her er så problemets kerne, og spørgsmålet må så være, om i har fået øje på at der er boligmangel ? – der er 5000 mennesker på ventelister i Brøndby, og samtidigt understøtter i en “Boligpolitik” som alene satsede på en ensidig boligspekulativ løsning med ejerlejligheder på Kirkebjerg. Der er mangel på almene boliger, katastrofal mangel, og især på boliger, der er til at betale for enlige, studerende og pensionister – Men både Socialdemokraterne og DF mener jo samstemmende at der ikke er brug for flere almene boliger. Årsagen er at demografien vil udvikle sig status quo, og derfor vil man hellere satse på ejerlejligheder, og dermed en anden befolkningsprofil.

    Jeg behøver vist ikke at sige at Enhedslisten er lodret uenig – vi vil gå i stik modsat retning hvor det almene får første prioritet. Tildelingskriterierne bliver først rimelige og retfærdige når der etableres en boligmasse som i antal honorerer borgernes behov, og ikke kun boligspekulanternes !

    Steen Andersen – Kommunalbestyrelsesmedlem for Enhedslisten i Brøndby

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top