fbpx
Ny sundheds­politik i Brøndby
DSC_0555.jpg
Brøndby Kommune har udarbejdet en ny sundhedspolitik, der fokuserer på sundhed i bred forstand. Foto: Heiner Lützen Ank
BRØNDBY. Brøndby Kommunes nye sundhedspolitik fokuserer ikke kun på fysisk sundhed. Men også på mental sundhed og lighed i sundhed

Både processen op til og resultatet af Brøndby Kommunes Sundhedspolitik 2017-2022 er anderledes end tidligere år.
For første gang har man begyndt arbejdet ved at være ude og indsamle forslag og idéer til den nye sundhedspolitik blandt borgere, foreninger, skoleelever, læger og ansatte.

Sundhed for alle
Efterfølgende har Kommunalbestyrelsen arbejdet med emnet og resultatet er blevet en politik, der ikke kun forholder sig til fysisk sundhed, men også til mental sundhed og lighed i sundhed.
Sidstnævnte tema handler om, at ikke alle har lige forudsætninger for at gøre brug af de kommunale sundhedstilbud og politikken fokuserer på at ville løfte indsatsen for etniske minoriteter og udsatte borgere, så de i højere grad benytter sig af og gennemfører tilbud som for eksempel genoptræning og rygestopkurser.

Borgerne med på råd
– Vi har en vision om, at Brøndby skal være et godt sted at bo og leve, hvor det er muligt at føre et aktivt og sundt liv, siger Per Jensen (S), formand for Social- og Sundhedsudvalget.
Af den grund spiller en politik, der involverer så mange som muligt, en væsentlig rolle, mener Per Jensen:
– Derfor er vores nye sundhedspolitik et vigtigt grundlag for, hvordan vi som kommune skaber de bedste rammer for at vores borgere kan vælge det sunde liv. Jeg er glad for, at borgere, foreninger mv. er blevet inddraget og har givet deres input og at vi har fået en politik, der ikke kun forholder sig til fysisk sundhed. Ved at mental sundhed og lighed i sundhed også er temaer i de kommende år, kommer vi rundt om de væsentlige udfordringer, vi har i kommunen på sundhedsområdet
Sundhedspolitikkens tre overordnede temaer er udmøntet i 10 indsatsområder, hvoraf man allerede er i gang med flere af dem.

Fysisk sundhed
• Rygning
• Nedre luftvejssygdom
• Overvægt
• Inaktive børn og unge
• Lænderyg problemer

Mental sundhed
• Voksne med angst, stress og depression
• Psykisk sårbare børn og unge
• Ensomhed

Lighed i sundhed
• Sundhed for etniske minoriteter
• Udsatte borgere

Man kan tage et eksemplar af den nye sundhedspolitik i for eksempel Borgerservice på rådhuset og i Brøndbys kulturhuse.
Den kan også ses online på brondby.dk/sundhedspolitik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top