fbpx
Skolebrand koster millioner
DSC_0967.jpg
Per Trudslev (th), skoleleder på Brøndby Strand Skole, har netop budt elever og forældre velkommen tilbage fra sommerferie. Desværre til en skole, der i sommerferien har været hærget af en påsat brand, og hvor der pågår renoveringsarbejde af den grund. Foto: Heiner Lützen Ank
BRØNDBY. I begyndelsen af juli var der brand på Brøndby Strand Skoles afdeling på Strandskolevej. Skaderne løber op i mere end syv mio. kr.

Brøndby Strand Skolen på Strandskolevej slog for et par uger siden dørene op for nye og gamle elever til skolestart efter sommerferien.
Men optakten har ikke været nem, da skolen blev udsat for en påsat brand den 2. juli 2017.
Ildspåsættelse af en kopimaskine i underetagen gav omfattende røg- og sodskader på store dele af skolen og har ødelagt undervisningsmateriale og it-udstyr.
– Håndværkerne havde været i gang i to-tre uger med at renovere to af vores fløje, da branden opstod. Alt deres arbejde med at slå klasselokaler sammen, så vi får større og mere tidssvarende forhold, var derfor spildt. Nypudsede vægge måtte bankes ned igen og masser af loftsplader, der er skadet af røg, skal pilles ned. Og da vi var i gang med at renovere, havde vi opmagasineret en masse it-udstyr og undervisningsmateriale i kasser i underetagen, hvor branden opstod. Rigtig meget af det er gået tabt, forklarer skoleleder Per Spile Trudslev.

Klasser uden lokaler
Sommerferien har derfor været en travl periode for Brøndby Kommunes afdeling for kommunale ejendomme, der skulle finde løsninger på, hvordan skolen kunne blive klar til at modtage børn og lærere til skolestart.
Lærerværelset var også ramt, men er i dag taget i brug igen efter at have fået udskiftet loftspladerne og blevet gjort grundigt rent.
Lærernes pladser, som de bruger til forberedelse, er dog stadig ikke på plads og fem klasser står uden klasselokaler. De bliver undervist i pavilloner, der er opsat på skolen. Efter planen kan de rykke ind i deres rigtige klasselokaler til november, hvor man forventer, at renoveringen er færdig.

Stor økonomisk udgift
Hvad der måske startede som drengestreger, men endte som hærværk og påsat brand, har ikke bare medført besvær for alle berørte parter. Det er også en stor økonomisk udgift.
Brøndby Kommune anslår således, at udgifterne beløber sig til mere end syv mio. kroner. Alene opsætning af pavilloner, der bruges som midlertidige klasselokaler, koster en million kroner, derudover kommer lejen.
– Branden har givet rigtig meget bøvl. Men på den positive side kan man sige, at vi har haft et godt forløb med at få det hele til at fungere igen, hvor alle har hjulpet til, og forældre og børn har taget det pænt, siger Per Spile Trudslev.
Branden afslørede, at røg og sod kunne sprede sig over store dele af skolen på grund af utilstrækkelig brandsektionering. På baggrund af skolebranden vil Brøndby Kommune derfor gennemgå de øvrige skoler og store bygninger for at undersøge om alarm, video og brandsektionering fungerer optimalt for at forebygge lignende hændelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top