fbpx
Madprojekt flytter hjemmefra
Fars-Køkkenskole_1.jpg

Fars køkkenskole på Pilehaveskolen i Vallensbæk. Her inviteres fædre i køkkenet sammen med deres børn for at lave sund mad med hjælp fra en professionel kok.

Fars Køkkenskole er nu blevet en selvstædig forening, der skal brede madkendskabet endnu længere ud. Foto: Fars Køkkenskole
VALLENSBÆK. I 2012 lancerede Vallensbæk Kommune Fars Køkkenskole. Projektet er nu blevet en selvstændig forening. Det blev markeret i sidste uge

Siden starten i 2012 har Fars Køkkenskole hjulpet mange fædre og børn til større og sjovere madoplevelser.
Særligt de seneste to år er det gået stærkt. For her har Fars Køkkenskole nemlig hjulpet over 2.000 fædre og børn fra hele landet til lærerige og sjove oplevelser på Fars Køkkenskole.
Nu er projektet nået til næste skridt i udviklingen. For med støtte fra Nordea-fonden kan Fars Køkkenskole nu fortsætte arbejdet i nye rammer, som en selvstændig forening.

Begyndte i Vallensbæk
Fars Køkkenskole så dagens lys i 2012, hvor Vallensbæk Kommune udviklede Fars Køkkenskole.
I løbet af bare to år deltog 40 procent af alle fædre og børn i Vallensbæk Kommune på Fars Køkkenskole.
– I Vallensbæk lægger vi vægt på det gode liv, og vi ved, at det sociale og det at mødes på tværs af generationer er med til at højne livskvaliteten, uanset alder. Samtidig har vi som kommune ansvaret for den forebyggende sundhedsindsats, og derfor lancerede vi Fars Køkkenskole som et innovativt projekt. Og jeg kan med glæde og stolthed konstatere, at det i den grad viste sig at være en rigtig, god idé,” siger Henrik Rasmussen (K), borgmester i Vallensbæk Kommune.
Resultaterne var så gode, at kommunen fik yderligere støtte fra Nordea-fonden til at udbrede konceptet.
Interessen fra kommunerne var langt større end forventet og 22 kommuner og tre institutioner har givet fædre og børn muligheden for at gå i køkkenet sammen siden 2015.
– Vi har mærket en overvældende interesse fra kommuner over hele landet. Konceptet er gennemafprøvet og lige til at implementere, og det har haft stor betydning for vores succes med at udbrede Fars Køkkenskole, siger Mette Bøgebjerg Jørgensen, projektleder for Fars Køkkenskole.

Mere sundhed der virker
Kommuner og institutioner efterspørger sundhedsfremmende koncepter, der virker i forhold til de sundhedspolitiske mål, som særligt mænd har lyst til at deltage i, og som får succes med det samme.
Derfor har folkene bag Fars Køkkenskole startet en ny forening, der skal huse Fars Køkkenskole og udvikle nye mad- og læringskoncepter.
– Ildsjælene bag Fars Køkkenskole har i den grad knækket koden til at få flere fædre og børn engageret i en sundhedsfremmende aktivitet. Vi ved, at der rundt om i hjemmene og i kommunerne er stor appetit for sjove, lærerige og sunde fritidsaktiviteter. Med Nordea-fondens støtte til foreningen kan endnu flere inviteres med i køkkenet, mens ildsjælene får rum til at udvikle ’nye opskrifter’ på sundhedsfremmende aktiviteter målrettet landets børnefamilier, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter med 7,6 mio. kr. de næste tre år.
Fars Køkkenskole fortsætter i Vallensbæk.

Projektet skal skabe en bæredygtig model for Fars Køkkenskole, så konceptet kan fortsætte
Fars Køkkenskole skal udbredes til 20 nye kommuner
Der skal udvikles nye materialer til Fars Køkkenskole-konceptet
Der skal udvikles to nye sundhedsfremmende koncepter, som kommuner og virksomheder har behov for

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top