fbpx
Første rigtige skoledag
skoledag2.jpg
Første skoledag i 0.c på Søndervang. Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP. Torsdag var første rigtige skoledag for de nye elever i 0. klasserne på Glostrup Skole. På Søndervang blev de budt velkommen med en historie om Pippi Langstrømpe

For 0. klasser på de fleste danske skoler er det der med skolestart lidt svært at definere. På Glostrup Skole starter de fleste børn i SFO den 1. april, og lærer dermed skolen at kende i løbet af fire måneder, inden skoleåret starter. Men hvis man skal sætte én dag, som første skoledag, så må det have været i torsdags.
Her var der første skoledag på Glostrup Skole, med alt hvad der hører til. Børnene, deres forældre og skolens personale havde sommerfugle i maven og 1. klasserne tog imod med flag og sang.
I den store gymnastiksal bød afdelingsskoleleder Rene Svendsen velkommen. Han talte til børnene, blandet andet om Pippi Langstrømpe.
– Pippi Langstrømpe siger en dag, at hun vil i skole, hun vil lære at læse og skrive. Tommy og Annika går i skole, og Pippi Langstrømpe er misundelig på dem, for hun går ikke i skole. Pippi har ikke bare holdt en lang sommerferie, hun har aldrig gået i skole, så hun glæder sig til at komme i skole, som jeg også tror, at I har gjort, sagde han.
Han talte også lidt om den usikkerhed, som der altid følger med, når man skal noget nyt, og som måske kan fylde meget i hovedet på de små børn i 0. klasse.
– Når man starter et nyt sted, kan man være meget i tvivl om, hvor man skal gå hen og hvad man skal gøre. Så er der nogle voksne i jeres klasse, som I bare kan spørge. I kan også spørge nogle af børnene i 1. klasse, som I så lige før. De har prøvet det i et år, så de ved meget om at gå i skole, sagde han.
Børnene kom derefter ud i deres klasselokaler, hvor de sad alene med de voksne i et stykke tid, og så var første skoledag overstået.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top