fbpx
Følg dit vandforbrug på mobilen
vandmålere.jpg
Glostrup Forsyning skifter vandmålere, så det bliver nemmere at opdage spild. Foto: Pressefoto
GLOSTRUP. Fra medio august til medio november udskifter Glostrup Forsyning gamle vandmålere med nye fjernaflæste målere. Det betyder, at det i fremtiden bliver meget lettere for brugerne at følge vandforbrug time for time og opdage vandspild. Samtidig sparer Glostrup Forsyning tid og ressourcer på aflæsning af målerne

Glostrup Forsyning udskifter i samarbejde med Kamstrup og Hjørring Rørteknik de gamle målere i Glostrup.
– Glostrup Forsyning ønsker blandt andet at tilbyde en bedre service til vores kunder ved at give lettere adgang til data omkring deres vandforbrug. Det bliver også muligt løbende at følge forbruget via en APP ”eButler Glostrup Forsyning”, fortæller Tabassum Hussain, projektleder hos Glostrup Forsyning.
APP’en, som bliver tilgængelig om nogle måneder, kan være med at opdage lækager, og dermed hjælpe med at mindste vandspild.
– Har du været afsted på ferie, og der stadig har været et mindre konstant vandforbrug, kan det for eksempel betyde, at dit toilet løber. Sådanne ting bliver muligt at opdage, fordi man selv kan følge med i vandforbruget, informerer Kenneth Quaade, Teamleder for Vand og Varme hos Glostrup Forsyning.
Det er i alt knap 4.000 målere, som skal udskiftes. Flere har allerede fået et brev angående de kommende målerskift, mens andre har brevet til gode. De 4.000 nye fjernaflæste vandmålere giver fordele for både Glostrup Forsyning og deres vandkunder. Som vandkunde bliver man i fremtiden fri for selv at aflæse vandmåleren. Glostrup Forsyning fjernaflæser én gang om året ved årsskiftet i forbindelse med afregning.
– Der er også andre mere miljømæssige fordele med de nye fjernaflæste vandmålere. De er for eksempel miljørigtige og billigere i produktion, da de er produceret af plastik og ikke i messing som tidligere, fortæller Kenneth Quaade.

4 kommentarer om “Følg dit vandforbrug på mobilen”

 1. Niels Langkilde siger:

  Har just fået udskiftet min måler, og det gik hurtigt og problemfrit. Og den er faktisk meget lettere at aflæse end den gode gamle måler.
  Men hvorfor skal vi vente “nogle måneder” før vi selv kan følge forbruget?
  APP’en eksisterer allerede i en generisk version “Kamstrup eButler”, vi skal bare bruge en tre bogstavers udbydernøgle og en pin kode (kunne være vores nye eller gamle målernummer) samt vores kundenummer som vi allerede har.
  Som teknik freak er det svært at vente på noget som allerede ser ud til at være klar.
  PS Hvis i mangler en betatester, så bare sig til 😉

 2. Tabassum Hussain, som er projektleder hos Glostrup Forsyning. siger:

  Tak for spørgsmålet.

  I forbindelse med udskiftning til fjernaflæste vandmålere, modtages dataene via nogle antenner, som ligner de mobilantenner, der er opsat rundt omkring. Disse antenne-site bygges samtidig med målerudskiftning, og pt. er alle antenne-site ikke færdigbygget. Alle brugerne kan først se dataene når alle antenne-site er færdige.

  Endvidere er Kamstrup i gang med at designe den APP som brugerne i Glostrup skal bruge. Da alle disse arbejdsprocesser sker samtidig, har det været nødvendigt at vente med app-delen til næsten alle har fået udskiftet målerne. Endvidere er der hele problematikken omkring datasikkerhed herunder lovgivning herom.

  Vi håber, at det giver en forståelse for de arbejdsprocesser, der skal til for tilblivelsen af projekt af den størrelse og karakter.

 3. Preben Madsen siger:

  Hvorledes Indrapportér de nye målere forbrug?
  Sendes den enkelte husstandes forbrug på timebasis eller derunder?
  Hvad er opløsningen af de Indrapporteret data? – er det på minutbasis?
  Indgår der andre værdier en den aktuelle tællerstand?
  Hvad er årsagen til afkalkningnings anlæg ikke må placeres i nærheden af måleren?
  Må man selv aflæse måleren via IR?
  Når der nu siges at de nye målere er mere miljøvenlige, er det så alene materialeskift fra messing til plastikhus? – Så der er ikke taget forhold til at huset normalt kan genanvendes, samt at elektronik og batteri har en miljøpåvirkning.
  Hvilke radioteknologi og frekvens anvendes der? Det er en ret imponerende batterilevetid der står skrevet på måleren.

  Jeg ved at ovenstående spørgsmål i sig selv kan fremstå som noget nørdet, og måske ikke er ligetil at besvare. Jeg håber nu alligevel i vil afse tid til at besvare dem da jeg ikke har kunne finde meget information omkring disse nye fantastiske målere på jeres hjemmeside.

 4. Glostrup Forsyning siger:

  Kære Preben

  Tak for dine spørgsmål.

  I forhold til placeringen af afkalkningsanlægget er svaret, at nogle afkalkere er produceret af PVC. Materialet PVC kan blive svagt, hvis det ikke beskyttes mod. Fordi vi har haft nogle uheldige episoder, hvor afkalkeren er knækket efter et målerskift, er vi derfor ikke interesseret i at disse sidder i umiddelbar nærhed af vandmåleren.

  I forhold til dine mere teknisk specifikke spørgsmål, så finder du information om målere og fjernaflæsning på vores leverandørs hjemmeside:

  https://www.kamstrup.com/da-dk/produkter-loesninger/vandmaalere/husholdningsvandmaalere

  https://www.kamstrup.com/da-dk/produkter-loesninger/maaleraflaesning

  Hvis du ønsker en yderligere uddybning af andre specifikke forhold end dem du kan finde på vores leverandørs hjemmeside, er du velkommen til at kontakte os på 43 20 80 20 eller forsyning@glostrupforsyning.dk

  Venlig Hilsen
  Glostrup Forsyning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top