fbpx
Biotop midt på legepladsen
Danisa-og-Inaya-9.jpg
Danisa Darma Zuhdi, 3 år og Inaya Sabanovski, 3 år, er glad for den nye biotop, som Børnehuset Klydebo har fået. Foto: Brøndby Kommune
BRØNDBY. Børnehuset Klydebo har fået en Krible Krable mini-biotop. Planterne i biotopen skal tiltrække og give levesteder for smådyr

Den er blot ti kvadratmeter stor, men for børnene i Børnehuset Klydebo er den nye mini-biotop en spændende verden med sjove stier og en masse spændende nye planter, der er på vej op af jorden.
– Vi har stor fokus på natur, og vi er meget udendørs, ligesom vi har et tæt samarbejde med Naturskolen i Brøndby, så det var naturligt for os at søge om at få en sansehave, en såkaldt biotop. Og vi var heldige at få en, forklarer Tanya Cohen, stedfortræder i Børnehuset Klydebo, der ligger i Brøndby Strand.

Skal give naturglæde
Med hjælp fra Brøndby Kommunes Materielgård blev noget af legepladsen i foråret gravet op og omdannet til en sansehave, der nu er tilplantet med krydderurter, skovjordbær og blomster, der er særligt velegnede til at tiltrække smådyr og insekter.
Formålet er at gøre børn nysgerrige på naturen og at både smådyr og planter er tilgængelige lige der, hvor børnene befinder sig.
– Børnene var med til at plante haven til og nu følger vi spændt med i, at tingene vokser og blomstrer op. Alle forældre fik desuden for tre måneder siden en pilekvist med hjem, som efterfølgende skal plantes som et pilehegn rundt om haven. Sansehaven er en god og anderledes måde at bruge vores legeplads på. Projektet og arbejdet med Krible Krable følger rigtig godt Klydebos arbejde med lærerplanstemaet natur, naturfænomener og science, som vi løbende har i huset. Senest har vi haft et tema om vand, hvor vi har arbejdet med at både mennesker, naturen, som for eksempel en sansehave, har brug for vand for at kunne leve, forklarer pædagogisk assistent Sandra Berke.
Biotopen er et projekt fra Naturvejlederforeningen og støttet af Nordea-fonden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top