fbpx
Cykelhold cykler igen for en god sag
cykelhold.jpg
Cykelholdet Reach Out And Touch træner i Glostrup, men til september går det mere op ad bakke, når de skal til Italien. Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP. Reach Out And Touch cykelklubben fra Glostrup kører denne sommer i Italien for at samle penge ind til demensvenner. De har også haft en dement med på cykeltur

I cykelklubben Reach Out And Touch – eller Roat, cykler de ikke kun for at få motion, de samler også penge ind til en god sag. Det var faktisk det, der startede klubben, der blev skabt, for at få Brian Nielsen til at få mere motion og leve sundere efter en alvorlig blodprop.
I denne sæson samler klubben ind til Demensven, der er et initiativ fra Alzheimerforeningen.
– Vi blev enige om at Reach Out And Touch er en håndsrækning til mange forskellige sygdomme. Der er desværre flere og flere, der har nogle i familien eller blandt venner, der har demens. Vi giver en økonomisk støtte gennem foreningen, men det er også vigtigt med opmærksomhed på demensvennerne, fortæller Brian Nielsen.
Cykelholdet skal i år på træningstur til Italien, hvor de skal køre en af de hårdeste stigninger fra årets Giro de Italia, og til sådan en tur skal der bruges en del udstyr, som klubben har fået sponsoreret. Så køber medlemmerne udstyret og overskuddet går til demensvennerne. Derudover er Nybolig hovedsponsor for klubben og støtter demensvennerne.

Cykler med en dement
Ud over at samle ind til demensvennerne hjælper cykelklubben også en ældre dement mand.
– Vi har fået en henvendelse fra en ældre borgers kone. Hendes mand har altid godt kunnet lide at cykle, så hun ville gerne have, at han kommer med ud på tur med os, siger Brian Nielsen.
Det har cykelklubben selvfølgelig sagt ja til. For selvom man er dement, kan man godt huske, hvordan man cykler. Men det kan måske være svært at finde hjem igen, ligesom man måske skal have lidt hjælp til at overholde alle færdselsregler. Derfor cykler cykelholdet med en håndfuld medlemmer sammen med manden, der dermed kan komme ud og få en god oplevelse.
– Der er mange, der gerne vil hjælpe ham med at få nogle gode oplevelser, siger Brian Nielsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top