fbpx
Skandaløs boligspekulation ved nye seniorboliger
persson_U4A2718.jpg
De nye seniorboliger i Vallensbæk er på vej. En af de kommende beboerne mener, der er store problemer med boligerne. Foto: Nicky Greis Persson
Af Gyda Kongsted Indtil 30.4.2017: Hyrdeengen 207 2625 Vallensbæk Det skulle være så godt, hedder det i en revytekst, men så blev det bare så skidt. Huslejen er dyr. Omkring kr. 10.000 pr. måned uden hårde hvidevarer og bare vægge med el-kontakter tilfældigt opsat i øjenhøjde, få køkkenelementer og et badeværelse med et enkelt lysspot […]

Af
Gyda Kongsted
Indtil 30.4.2017:
Hyrdeengen 207
2625 Vallensbæk

Det skulle være så godt, hedder det i en revytekst, men så blev det bare så skidt.
Huslejen er dyr. Omkring kr. 10.000 pr. måned uden hårde hvidevarer og bare vægge med el-kontakter tilfældigt opsat i øjenhøjde, få køkkenelementer og et badeværelse med et enkelt lysspot i loftet, samt et toilet placeret således, at et helt hjørne ikke kan udnyttes. Lejeren mangler flugtvej i tilfælde af brand, såfremt lejeren opholder sig i soveværelset, hvor ingen kan komme ud af et vindue i tilfælde af brand. Store altanudhæng er uden høj afskærmning i begge sider, hvilket lejeren kan købe for kr. 50.000. Det er kun udlejers dyre model, der kan godkendes.
Håndværkerne har i hele perioden arbejdet efter forældede tegninger, til trods for vedtagne ændringer i installationer, køkkenelementer m.v. Det har givet problemer i forbindelse med opsætning af klædeskab, idet væggen allerede har et forvildet elstik. Men et hul i skabets bagvæg, og Wupti, der er nu adgang til elektricitet. Forældede tegninger har forvirret håndværkerne i forbindelse med placering af køkkenelementer. Emhætten er placeret over samlingen af to underskabe, hvilket umuliggør korrekt placering af en underliggende kogeplade. Emhættens luftudtag er følgende søgt forlænget, et 60 cm overskab ændret til to smallere overskabe, hvilket har skabt hul i rækken af overskabe. Og ingen synes at tage ansvar. Facaden er pæn, men hvordan med lejerens tilbudte faciliteter Anno 2017? De er desværre Anno 1975. Skuffeelementer og indbygget ovn er i dag standard, hvilket også tilgodeser behovet hos en aldrende befolkning.
Alt er ekstremt bureaukratisk og enhver detalje, for eksempel installation af hårde hvidevarer, som lejer selv køber, samt andre nødvendige faciliteter, skal på forhånd godkendes af KAB.
Her kort inden overtagelsen af lejemålet mangler KABs godkendelser og køkkenet bliver en overraskelse for mit vedkommende.

Svar

Af
Katja Adelhøj Lindblad
Formand for Vallensbæk Boligselskab
Formand for byggeudvalget på Stationstorvet

Vores 2-4 værelses non-profit seniorboliger på Stationstorvet koster 7.851-10.853 kr., og mange beboere vil selv præge deres bolig. Der er tilvalg på blandt andet køkken, altanlukning og hårde hvidevarer. Langt de fleste beboere har designet eget køkken ved aftale med byggeriets køkkenleverandører, og de dyrere selvvalgte køkkener er derfor en sag mellem beboeren og køkkenleverandøren.
Almene boliger er bundet til et rammebeløb, der sætter grænser for byggeriet. Vi er meget opmærksomme på at få mest pengene. Vi prioriterede eksempelvis vinduer af høj kvalitet fremfor at stille standard hårde hvidevarer til rådighed. Mange ønsker andre hvidevarer end standard. Vi har valgt store og dyre altaner med mulighed for at tilkøbe lukning, men byggesagen kan ikke rumme alle ønsker. Hele byggeriet har en godkendt brandstrategi samt en brandplan, der er officielt godkendt af brandinspektøren i kommunen.
Der er udfordringer ved nybyggeri. Vi har løbende drøftet udfordringerne åbent med beboerne og sammen fundet de bedste løsninger. Der udestår stadig en del mangelafhjælpning, som vi følger nøje op på.
Jeg har netop besigtiget Gydas bolig og medgiver, at der er udfordringer omkring køkkenet og stikkontakter. Vi er i dialog med entreprenøren om dette.
Hvis det virker bureaukratisk at bo til leje, er det måske fordi, det er nyt for Gyda, at beboerne i boligselskabet bestemmer med rådgivning fra KAB som administrator. Når man installerer hårde hvidevarer eller bygge om, skal man have lov af boligselskabet. Det er boligselskabets ansvar, at installationer mv. sker korrekt, så fejl ikke koster de øvrige beboere penge.
Beboerne på Stationstorvet er meget engageret i byggeprocessen, og beboernes input har været guld værd. Jeg ville ønske, at Gyda tog dialogen direkte med os fremfor gennem lokalavisen. Jeg har flere gange både personligt og på Facebook opfordret Gyda til dialog om alle de ting, hun er utilfreds med. Tilbuddet er hermed gentaget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top