fbpx
Man kan få fornyet sit pas om lørdagen
pas-1.jpg
Har man et pas, der er ved at udløbe, så holder Borgerservice i Brøndby åbent tre lørdage i den kommende tid. Foto: Brøndby Kommune
BRØNDBY. For at give borgerne mulighed for at få fornyet deres pas til sommerferien, holder Borgerservice i Brøndby åbent tre lørdage i den kommende tid

Ferien står måske ikke lige for døren, men vanen tro er der pres på bestillingerne for pasfornyelser allerede fra maj måned.
Sådan lyder meldingen fra Brøndby Kommunes Borgerservice, der ekstraordinært holder åbent tre lørdage for fornyelse af pas, lørdag den 6. maj, lørdag den 20. maj og lørdag den 17. juni.
– Vores erfaring er, at mange ferieglade borgere først i sidste øjeblik opdager, at passets udløbsdato er overskredet. Det betyder lange køer og panik, og derfor har vi i år besluttet at holde ekstraordinært åbent på udvalgte lørdage inden sommerferieperioden begynder, så borgerne i ro og mag, og uden at skulle vente i kø, kan få fornyet deres pas, siger Anette Schandorph, afdelingsleder i Borgerservice.

Se på det nu
Det tager cirka 14 dage at få et nyt pas, og det kræver, at man møder personligt op i Borgerservice.
Udover at holde lørdagsåbent kan man også benytte hjemmesiden til at bestille nyt pas. Her kan man udfylde sine pas-informationer, betale for det og samtidig booke en tid i Borgerservice, hvor man skal møde op med henblik på identifikation, fingeraftryk og underskrift. Man kan også få fornyet sit pas på udvalgte dage på kommunens biblioteker og Kulturhuse.
– Selvom der kan være mulighed for at få et midlertidigt pas, hvis du ikke kan nå at få et nyt pas, eller ikke kan få forlænget dit nuværende pas, så er der altså nogle begrænsninger, og du risikerer for eksempel at blive nægtet adgang til enkelte lande, advarer Anette Schandorph og opfordrer til, at man allerede nu tjekker, om ens pas er gyldigt, så det kan blive fornyet i god tid inden ferien.

Man kan læse mere om fornyelse af pas på kommunens hjemmeside, hvor man også kan se, hvad man skal medbringe for at bestille et nyt pas.
De tre lørdage, hvor der er åbent, skal man bestille tid på tlf. 43 28 28 28 senest fredag kl. 12.00 dagen før.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top