fbpx
Kirkepolitik lever ikke op til intentionerne
DSC_0998.jpg
Der er opstået uenighed om, hvorvidt der er blevet blandet partipolitik ind i arbejdet i Vallensbæk Sogn. Foto: Heiner Lützen Ank
Af Gerda Nicolaisen Medlem af Menighedsrådet i Vallensbæk Sogn Valgt på Menighedsrådets liste Menighedsplejen i Vallensbæk forsøger på forskellig vis at samle penge ind, og deler dem ud igen til gode formål, til udflugter og ikke mindst den årlige julehjælp. Menighedsplejen er en aktiv kreds af frivillige ildsjæle, som laver aktiviteter, som støtter op om […]

Af
Gerda Nicolaisen
Medlem af Menighedsrådet i Vallensbæk Sogn
Valgt på Menighedsrådets liste

Menighedsplejen i Vallensbæk forsøger på forskellig vis at samle penge ind, og deler dem ud igen til gode formål, til udflugter og ikke mindst den årlige julehjælp.
Menighedsplejen er en aktiv kreds af frivillige ildsjæle, som laver aktiviteter, som støtter op om kirke og menighed i Vallensbæk.
Søndag den 14. maj var der banko i Sognegården. Formanden for Menighedsplejen havde for længe siden spurgt den rutinerede opråber fra Vallensbæk Banko, Søren Wiborg, om han ville råbe numre op, og selvfølgelig stillede han op i den gode sags tjeneste.
Få dage før arrangementet erfarede formanden for Menighedsrådet, Birgit Skytte, at ”Socialdemokratiets formand” skulle være opråber ved Menighedsplejens bankospil.
Birgit Skytte, der jo også er medlem af de konservative i Vallensbæk, forbød så Søren Wiborg at være opråber. ”Der skal ikke være politik i Menighedsrådet.”
Det er netop det, der skete, for det var en politisk motiveret handling, Birgit Skytte udførte. Det er ærgerligt, for det er første gang i mange år, at det er lykkedes med fredsvalg i Vallensbæk Kirkesogn. De to store partier bakkede op om Menighedsrådets liste, og så har formanden slet ikke forstået betydningen af frivilligt arbejde i Menighedsplejen.
Det bliver så helt grotesk, når det konservative kommunalbestyrelsesmedlem, Morgen Schou Jørgensen, i stedet optrådte som opråber.
Kære Birgit Skytte. Jeg synes, du skulle ringe til Søren Wiborg og sige undskyld på Menighedsrådets vegne.

Svar
Af
Birgit Skytte
formand for Vallensbæk Sogns Menighedsråd

I hele min formandsperiode har jeg bestræbt mig på, at der ikke skal være politik indblandet i menighedsrådsarbejdet.
Tidligere var der kampvalg, men i 2016 blev menighedsrådet valgt ind på en fællesliste, og det fungerer fint.
På et sent tidspunkt erfarede jeg, at Søren Wiborg skulle være opråber ved Menighedsplejens bankospil, som skulle finde sted i Sognegården søndag den 14. maj.
Da Menighedsplejen er en upolitisk forening, spurgte jeg formanden for Menighedsplejen, om der var mulighed for at finde en upolitisk opråber.
Derefter ringede Søren Wiborg til mig, og vi talte sammen om arrangementet. Jeg kan naturligvis ikke forbyde Søren Wiborg i at være opråber, men jeg fortalte man, at jeg syntes, at det var en dårlig ide.
At Menighedsplejen derefter bad Morten Schou Jørgensen om at blive opråber var derfor en rigtig dårlig ide.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top