fbpx
Dobbelt op på sygeplejersker
IMG_3253.jpg
Nu er der to KOL-sygeplejersker i Brøndby. Jane Willmoes og Hanne Rode sidder dagligt ved KOL-hotlinen og taler med pårørende og borgere med KOL. Foto: Brøndby Kommune
BRØNDBY. Med en telefonisk hotline og ansættelsen af endnu en KOL-sygeplejerske opruster Brøndby Kommune indsatsen mod KOL

Kun halvdelen af de cirka 430.000 danskere, der har Kronisk Obstruktiv Lungesygdom (KOL) ved, at de lider af sygdommen. Når man dertil lægger, at det er en lidelse, der kan være svær at leve med, både for den ramte og de pårørende, så er der god grund til at gøre mest muligt for at forebygge og behandle KOL.
Derfor har Brøndby Kommune ansat endnu en KOL-sygeplejerske og har en telefonisk hotline, som man dagligt kan ringe til.
Her får man enten Jane Willemose eller Hanne Rode i røret, der kan svare på spørgsmål fra både KOL-ramte og deres pårørende. Og som også gerne kommer ud i hjemmet på aftalt besøg.
– Vi vil rigtig gerne tale med folk, der har nogle symptomer, som de er nervøse for om kan være KOL. Mange opdager først, at de lider af sygdommen, når deres lungefunktion er væsentlig nedsat. Måske forklarer man åndenød og træthed med alderen, men det er vigtigt at få konstateret, at det eventuelt er KOL, så man kan blive behandlet, forklarer Jane Willemose, Kronisk Obstruktiv Lungesygdom.

Brug sygeplejersken
Er man ramt af KOL, kan den rette medicin og træning holde sygdommen lidt i skak. Derfor starter der fire gange årligt et ti ugers træningsprogram op for Brøndbyborgere. Her træner man og får for eksempel undervisning i symptomerne.
– Hvis man har en KOL-diagnose, er det vigtigt, at man løbende er opmærksom på, hvordan man har det. For det er muligt at justere på for eksempel medicinen, så man får det bedre. Det er mange ikke opmærksomme på, så vi vil opfordre til, at man husker at bruge os KOL-sygeplejersker, så vi løbende kan se på, at alt forløber optimalt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top