fbpx
Store forventninger til byudvikling
letbane1.jpg
Kent Max Magelund og Sophie Hæstorp Andersen på stedet, hvor letbanestationen kommer til at ligge. Foto: Jesper Ernst Henriksen
BRØNDBY. Brøndby Kommune har lige nu forhandlinger i gang med fem interesserede investorer, der vil bygge op mod 2.000 nye boliger i Kirkebjerg, fordi letbanen er på vej til området

I 2024 skal letbanen stå færdig. Den får blandt andet et stop lige der, hvor Park Allé krydser Søndre Ringvej.
På den anden side af Søndre Ringvej er der blevet bygget et nyt centerområde med blandt andet Super Brugsen. Men der er store planer for hele området, der over de kommende år skal omdannes til et kombineret erhvervs- og boligområde.
En af dem, der allerede har investeret i området er Lars Møller Jakobsen, der er direktør i Sino Ejendomme, der ejer det nye butikscenter.
– Vi er meget glade for det område, der kommer. Industribygningerne er ikke kønne længere, især når de bliver forladt. At der kommer flere kunder og at det bliver et nøgleområde er godt for bydelscentret. Vi forventer, at der med letbanen vil komme endnu flere kunder til området, siger han.
Han har dog også en enkelt bekymring omkring den kommende letbanestation.
– Vi vil meget nødig have, at pendlere sætter deres bil her hele dagen, siger han.
Der er mulighed for, at Sino Ejendomme kan få bygget et kontortårn på det græsareal, der ligger ud mod Kirkebjerg Parkvej og Park Allé. Men det er ikke en investering, der er lige på trapperne oplyser direktøren.
– Vi har selv et ledigt kontorlejemål lige nu, og der er også andre ledige i området, siger han.

Boliger på vej
Tirsdag i sidste uge viste borgmester Kent Max Magelund (S) rundt i kvarteret. Med på turen var blandt andet Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S). Hun er også glad for de muligheder, som letbanen giver for at komme på tværs af regionen.
– Jeg synes, det er glimrende, at der kommer byliv her. Her giver letbanen en mulighed for at bosætte sig med adgang til indkøb og arbejdspladser via letbanen, siger hun.
Hun mener også, at det vil være en fordel for de mennesker, der allerede bor i Brøndbyvester.
– Jeg tror, der er mange mennesker, der bor her, der synes det er godt med butikker i lokalområdet. De har måske tidligere været orienteret mod Glostrup Shoppingcenter, siger hun.
Lige nu er Kent Max Magelund i gang med forhandlingerne med investorer, der gerne vil bygge boliger i området.
– Vi skal lige vænne os til tanken om at bygge i op til otte etager. Vi har været inde og se eksempler på, hvordan man kan lave det, så det ikke virker så højt, siger han.
Derudover er han meget opmærksom på, at der skal være plads til både grønne arealer og parkeringspladser.
– Vi vil gerne bygge højt, så der er mulighed for nogle grønne arealer mellem blokkene. Problemet med at bygge højt er parkering. Vi vil helst have, at der bliver parkering i kælderplan. Vi kan se i for eksempel Brøndby Strand, hvor vigtigt det er med parkeringsforhold, siger han.
En af de naboer til letbanen, der var med på turen, var Steen Nielsen, der er formand for Vesterled Grundejerforening.
– Langt de fleste er meget positive og synes det er spændende med en letbane. Der er selvfølgelig nogle grundejere, der bliver direkte berørt, dem skal vi hjælpe bedst muligt, siger han.
I Super Brugsen er uddeler Jesper Housgaard også glad for, at der kommer en letbanestation.
– Vi vidste godt, at letbanen ville komme, da vi flyttede herover. Forhåbentlig kommer letbanen til at betyde flere kunder, der kommer forbi, når de står af letbanen. Så vi håber på et godt mix af fodgængere, cyklister og bilister. Der er ingen tvivl om, at mange af vores kunder i dag kommer i bil, vi ligger ikke i et beboelseskvarter, omend vi ligger tæt på et, siger han.

Sådan ser de langsigtede planer for Kirkebjerg ud i helhedsplanen fra 2009.
Grafik: Brøndby Kommune

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top