fbpx
Søren Enemark genopstiller
GAB2064-søren-enemark_glostrup-07_1.jpg
Søren Enemark. Foto: Pressefoto
GLOSTRUP. Glostrups tidligere borgmester, Søren Enemark, genopstiller til Kommunalbestyrelsen efter at have været ude i næsten otte år

Der vil være et lidt overraskende navn på stemmesedlen, når der til november er kommunalvalg i Glostrup. Her vil man nemlig igen kunne finde Søren Enemark på Socialdemokratiets liste.
– Ja, det er rigtigt, at jeg stiller op som kandidat for Socialdemokratiet til at blive menigt medlem af Kommunalbestyrelsen. Det gør jeg efter lang tids overvejelser, og efter at jeg har fået mange opfordringer både fra partimedlemmer men også fra borgere i Glostrup, siger Søren Enemark.

Dømt for misbrug
Søren Enemark var sidste gang på stemmesedlen til kommunalvalget i 2009. Her var han borgmesterkandidat for Socialdemokratiet, og da rød blok vandt valget, forventede Søren Enemark at blive borgmester igen. Det skete ikke, da SF’eren Charlotte Brangstrup hoppede fra SF og blev løsgænger og i stedet pegede på John Engelhardt, som dermed blev borgmester.
– Det gjorde mig selvfølgelig meget ked af det, men det er ikke en undskyldning for de handlinger, som fulgte efter, siger Søren Enemark.
Efterfølgende blev Søren Enemark dømt i både byret og landsret for at have misbrugt sit embede til at få personfølsomme oplysninger om Charlotte Brangstrup. Han fik en dom på 30 dages fængsel.
– I stedet for at reagere rationelt, så lod jeg mine følelser tage over, og som politiker er det jo ikke velset, at ens følelser tager over. Jeg begik derfor en fejl, og jeg vil gerne give en undskyldning til alle – både til dem som stemte på mig, men også til dem som ikke stemte på mig. Det var dumt, og jeg måtte tage min straf for mine handlinger. Den straf har jeg taget. Jeg har ikke pebet eller brokket mig over det overhovedet. Nu er der som sagt gået næsten otte år, siden jeg begik mit livs dumhed, og nu har jeg så besluttet at lukke den dør bag mig og se fremad, siger han.

Håber på god placering
Lige nu er medlemmerne af Socialdemokratiet i Glostrup ved at vælge, i hvilken rækkefølge kandidaterne skal stå på stemmesedlen. Da Socialdemokratiet bruger opstillingsformen partiliste, er det valg meget afgørende for, hvem der ender med at blive valgt ind.
Normalt vil det være kandidaterne øverst på listen, der ender med at blive valgt ind.
Det sker meget sjældent, at en kandidat kan sprænge listen og få personlige stemmer nok til at blive valgt ind.
– Jeg håber selvfølgelig på en god placering, men det er alene medlemmerne, der bestemmer denne rækkefølge, siger han.
Men han håber selvfølgelig at få mange personlige stemmer til kommunalvalget til november.
– Jeg overlader det trygt til Glostrups borgere ved kommunalvalget at bestemme, om jeg skal være en del af det offentlige politiske liv, og så vil jeg endeligt lige sige, at det ikke er mig, der er spidskandidat for Socialdemokratiet. Der har partiets medlemmer på demokratisk vis peget på Lisa Ward, siger han.

Glostrup Skole var en fejl
I de otte år, hvor Søren Enemark har været væk fra politik, er der sket meget i Glostrup.
Han har selv tidligere været involveret i næsten alle politikområder, så han nævner mange punkter, som ting han vil kæmpe for, hvis han bliver valgt ind.
– Det, der ligger mig på sinde, er uddannelse for vores børn og at de ældre får den behandling, som de kan forvente at få. Jeg synes også, det er vigtigt for en kommune at fremstå grøn og velholdt. Miljøet har altid ligget mig meget på sinde. Jeg håber, at vi kan tage det sidste skridt i affaldssorteringen, så vi kan sortere den sidste fraktion, nemlig bioaffald, siger han.
En af de store ting, der er sket i de sidste otte år, var oprettelsen af Glostrup Skole. Det mener Søren Enemark ikke har været en succes.
– Jeg synes ikke, man har fået Glostrup Skole til at fungere specielt godt. Gode lærere flygter til andre kommuner, det må være et punkt, man skal se på. Hvis man laver noget, som er tænkt godt, men som ikke fungerer, så må man lave det om, siger han.
Han mener altså, at man skal tilbage til modellen med fire selvstændige skoler.
– Jeg synes, den model man havde før, hvor afdelingerne var selvstændige, hvor der var en sund konkurrence skolerne imellem om at engagere børn og forældre for deres skole, fungerede bedre. Jeg tror, det er en god idé, at forældrene får indflydelse på, hvordan deres børns skole skal se ud, siger han.
Han mener, at den nuværende skolebestyrelse er for langt fra de enkelte afdelinger af Glostrup Skole.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top