fbpx
Nye navne til nye veje
nye-veje.jpg
Her skal de nye veje starte. Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP. Fuldager og Stodager fungere ikke som vejnavne, men hvad de nye veje i Hvissinge i stedet skal hedde, det var politikerne ikke enige om

I Hvissinge skal de sidste veje snart anlægges. Kommunen har lige nu storparceller til salg, og når de er solgt til nogle investorer, så skal vejene selvfølgelig have navne. Da de overordnede planer om at udvikle Hvissinge blev lagt i 00’erne, blev vejnavne til hele området også vedtaget. Dengang blev det vedtaget, at de to veje i det kommende område skulle hedde Fuldager og Stodager. De to navne var Kommunalbestyrelsen enige om, var dårlige navne.
Økonomiudvalget var i stedet kommet frem til navnene Lammekær og Dysseager. Lammekær var også blevet foreslået tidligere og kan formentlig bruges uden problemer. Problemet er navnet Dysseager. Der ligger nemlig en vej i Vanløse, der også hedder Dysseager, og Hovedstadsrådets Vejnavnesamarbejde kan derfor afvise navnet, da vejen i Vanløse ligger mindre end ti kilometer væk, og det kan skabe forvirring.
Hvis de afviser forslaget Dysseager, skulle Kommunalbestyrelsen tage stilling til, hvilket navn vejen så skal have. Flemming Ørhem (DF) foreslog Dysseaasen, mens John Engelhardt (V) foreslog Dysseengen.
Alle i Kommunalbestyrelsen var enige om, at vejnavne ikke har særlig meget med partipolitik at gøre, så medlemmerne stemte, for det navn, de bedst kunne lide. Det endte med ti stemmer for Dysseaasen og otte stemmer for Dysseengen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top