fbpx
Nyt Ældreråd i Vallensbæk
ldrerådet-2017-lysnet-002.jpg
Det nye Ældreråd i Vallensbæk er tiltrådt per 1. januar. Foto: Kim Matthäi Leland
VALLENSBÆK. Den 1. januar 2017 tiltrådte et nyt Ældreråd i Vallensbæk. Rådet skal være bindeled med byens ældre og kommunalbestyrelsen

I forbindelse med årsskiftet tiltrådte et nyt Ældreråd i Vallensbæk.
Ældrerådet er et upolitisk råd, som er nedsat af kommunalbestyrelsen.
Ældrerådets opgave er at medvirke til at udbygge kontakten mellem kommunens ældre borgere og rådgive kommunalbestyrelsen og fagudvalgene i ældrepolitiske spørgsmål.
Et samarbejde, der fungerer godt, siger Poul Schmidt, formand for Ældrerådet:
– Vi har et godt samarbejde med kommunen og får alle sager, som vedrører ældreområdet, til høring, inden de bliver behandlet politisk. Vi ved, at kommunalbestyrelsen sætter stor pris på det arbejde, vi gør. Ældrerådet har en meget stor indflydelse på kommunens ældrepolitik.

Dialog med de ældre
Det er også en opgave for Ældrerådet at høre de ældre borger om emner, der optager dem, fortæller Poul Schmidt:
– Ældrerådet arrangerer om foråret og efteråret borgermøder for ældre, hvor vi tager forskellige emner op til debat. Derudover arrangerer vi sammen med kommunen indkøbsture for de ældre borgere, som ikke har mulighed for at komme i et storcenter. Det eneste, der forlanges af de ældre, er, at de kan klare sig selv. Kørestolsbrugere kan også komme med, og de må gerne tage en hjælper med.

Holder øje
Selvom arbejdet med kommunen er godt, vil Ældrerådet stadig være opmærksom, fortæller Poul Schimdt:
– Ældrerådet vil også fremover holde et skarpt øje med hvad der foregår i Vallensbæk Kommune på det ældrepolitiske område.
Og så er Ældrerådet altså åben for forslag og ideer:
– De ældre borgere er meget velkomne til at kontakte os i Ældrerådet. Men det skal dog siges, at vi ikke må behandle personlige sager. Men mener vi, det er et generelt problem, kan vi tage sagen op med kommunalbestyrelsen.

Ældrerådet består af følgende medlemmer: Formand Poul Schmidt, næstformand Helle Glarø Mathiesen, kasserer Inger M Andersen samt Gert Ehrhorn, Kirsten Sigersen, Leif Larsen og Ove Andersen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top