fbpx
Nyt mål om 30.000 borgere i 2030
GLOSTRUP. Kommunalbestyrelsen har sendt en ny planstrategi i høring. Den ligger op til, at Glostrup skal have 30.000 borgere i 2030, hvilket er 5.000 mere end den tidligere målsætning for 2020

Lige nu har Glostrup en målsætning, der med tallene 20-25-30 beskriver målsætningen. I 2020 skal Glostrup have 25.000 borgere og 30.000 arbejdspladser. Det ser dog ikke ud til, at den målsætning kan nås inden 2020. Nu er der en ny målsætning på vej. På kommunalbestyrelsesmødet i november blev planstrategi 2016 nemlig sendt i høring. Planstrategien er et skridt på vejen mod den plan for udviklingen af bymidten, som lige nu er til debat.
– Den ligger i forlængelse af vore 20-25-30 plan, som nok ikke holder, blandt andet fordi letbanen er forsinket, sagde borgmester John Engelhardt (V).

For optimistisk
En målsætning om 30.000 borgere i 2030 mente Robert Sørensen (EL) er for optimistisk.
– Jeg synes, det er lige rigeligt nok. Vi er cirka 22.500 indbyggere i kommune. Ifølge dette forslag skal vi have 7.500 ekstra indbyggere i kommunen. Det er 33 procent ekstra, jeg kan ikke se, hvor de skal bo henne. Derfor har Enhedslisten et forslag, der siger, at målsætningen om indbyggere nedsættes til 25.000, sagde han.
John Engelhardt påpegede, at forslaget ikke er vedtaget endnu. Det, der blev vedtaget på mødet var nemlig bare at sende planen i høring.
– Jeg vil hellere have, at vi drøfter det her i den kommende periode og giver mulighed for at forklare, hvad der ligger bagved. Det er jo ikke tal, som jeg har siddet i mit lønkammer og fundet på, sagde han.
Robert Sørensen mente, at man ikke skulle sende ting ud, som det er urealistisk at nå.
– Nogle gange, hvis man sender ting ud til debat, så tror folk i byen, at man har vedtaget det. Det har vi jo set tidligere. Derfor mener jeg, at vi skal melde ud, at det er 25.000 vi sigter efter, sagde han.
Der var dog kun opbakning til at holde målsætningen på 25.000 borgere fra Enhedslisten og SF, så forslaget i høring er altså, at der skal være 30.000 borgere i Glostrup i 2030.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top