fbpx
Unge fikser problemet
Hackathon-dag-1-fotograf-Kim-Matthai-Leland-21.jpg
Eleverne i Vallensbæks 9. klasser skal snart i gang med at tænke læsninger på affaldsproblemer. Foto: Kim Matthäi Leland
VALLENSBÆK. 9. klasserne i Vallensbæk skal til Hackathon, en begivenhed, hvor de unge med hjælp fra store IT-virksomheder samarbejder om at udvikle ideer og innovative løsningsforslag

Ét problem, én dag til at løse det, og kun fantasien sætter grænserne.
Sådan kan man i korte træk beskrive Hackathon-dagen, der løber af stablen den 29. november i Vallensbæk.
Kommunens 9. klasses-elever kommer på besøg i de to IT-virksomheder Capgemini Sogeti og Ricoh, hvor medarbejdere vil give de unge et indblik i, hvordan man arbejder projektorienteret og innovativt med at løse store samfundsproblemer.
Sidste år kom de unge med bud på, hvordan man kan afhjælpe trafikstøj og forebygge diabetes, i år handler det om, hvordan man i fremtiden kan sortere og genanvende affald, så samfundet bliver mere bæredygtigt.

Med erhvervslivet
Vallensbæk har indført ny affaldssorteringsordning i 2016, og ambitionen er at nå det nationale mål om 50 procent genanvendelse af alt affald inden 2020.
Men det er ikke nødvendigvis nok at genanvende halvdelen, og hvordan vil de unge prøve at løse det?
– Vi vil give de unge smag for innovation, nytænkning og iværksætteri. Vallensbæk er godt på vej til at blive en SmartCity, hvor nye teknologiske løsninger bliver tænkt ind i byudviklingen, siger Vallensbæks borgmester Henrik Rasmussen (K).
IT-konsulentvirksomheden Capgemini Sogeti, hvis kontorer ligger i erhversområdet Delta Park i Vallensbæk, er igen en af hovedkræfterne i Hackathon.
– Vi glæder os igen i år til at byde eleverne fra kommunens 9. klasser velkommen. Hvis niveauet fra sidste år opretholdes, så forventer vi igen i år at opleve stor kreativitet fra de unge Digital Natives, siger Holder Bonde, direktør i Capgemini Sogeti.
I år er endnu en virksomhed med hovedsæde i Vallensbæk kommet med i samarbejdet. Det er Ricoh, der blandt andet specialiserer sig i produktionsprint, digitalisering- og kommunikationsløsninger.
– Vi har behov for medarbejdere, som tør tænke anderledes og forventer det anderledes. Og det er heldigvis noget, de unge ikke er bange for. Deres viden bliver en stor gevinst for fremtidens arbejdsmarked, og det vil uden tvivl også skinne igennem i de unges løsninger på genbrugsproblematikken, siger Søren Krogh-Nielsen, direktør i Ricoh Danmark.
De unges løsningsforslag bedømmes ud fra tre kriterier: Det skal være visionært, det skal være kreativt, og det skal være realiserbart.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top