fbpx
Selvfølgelig taler vi dansk
BRØNDBY. Overfor Folkebladet understreger lederen af Solstrålen, at der naturligvis kun tales dansk

Sultan Kafa er leder af den private institution Solstrålen. Overfor Folkebladet understreger hun, at der naturligvis bliver talt dansk og ikke tyrkisk i institutionen:
– Dansk er det gennemgående talte sprog i institutionen. Dette kan desuden bekræftes af den kommunale redegørelse, som også er vedlagt som bilag ved kommunalbestyrelsens møde.
Der kan dog være undtagelser, fortæller Sultan Kafa:
– Det skal bemærkes, at der kun tales dansk med børnene. Dog med undtagelse når der specifikt er behov for sprogunderstøttende aktiviteter for det enkelte barn, hvor anvendelse af hjælpende ord fra modersmål kan anvendes i mindre omfang. Derved arbejdes der specifikt med hvert enkelt barns sprogstimulering og deres ordforråd udvikles. I det hele taget har Solstrålen stærk fokus på dansk, fortæller Sultan Kafa:
– Udover at der konsekvent tales dansk med børnene, så anvender vi dialogisk læsning til styrkelse af det danske sprog, da det er en fremragende måde, at styrke børnenes sprogkundskaber. Derudover har vi siden 2015 haft ugentlig musiktime med en musiklærer udefra, hvor børnene får mulighed for at udvikle deres sprog samt personlighed gennem musik, sang og leg. Det er en aktivitet, som børnene er meget glade for.

Skuffende
Om den forældreklage, der nu har ført til, at Brøndby Kommune har sendt endnu et påbud til institutionen, siger Sultan Kafa:
– Forældreklagen er ret skuffende, da den ikke afspejler den sande situation. Vi kan simpelthen ikke nikke genkendende til episoden. Vi har allerede meddelt kommunen vores holdninger vedrørende klagen og håber, at den bliver taget i betragtning.

Et spørgsmål om dansk
Penge til sprogstimulering

1 kommentar om “Selvfølgelig taler vi dansk”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top