fbpx
Mange meninger om bymidten
bymidt.jpg
Omkring 150 borgere var mødt op i onsdags til debat om bymidten. Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP. Omkring 150 personer debatterede onsdag aften, hvordan bymidten skal udvikle sig i de kommende år. Der var mange forskellige meninger, og de bliver nu alle givet videre til politikerne

Onsdag aften var der borgermøde om fremtiden for bymidten. Baggrunden er, at letbane og muligvis et genetableret regionaltogsstop vil gøre Glostrup til et trafikalt centrum på vestegnen. Det vil politikerne i Kommunalbestyrelsen gerne bruge som en løftestang til at udvikle bymidten. Og i stedet for at lægge en færdig plan frem for, hvordan den skal udvikles, har de i flere omgange inviteret borgere til debatmøder og ideudviklingsmøder. Dette møde var dettredje og foreløbigt sidste.
– Det er ikke sådan, at vores by ikke har udviklet sig i mange år. Men vi er nogle politikere, der er kommet til den erkendelse, at dele af bymidten har udviklet sig for tilfældigt, på en række områder har den måske oven i købet udviklet sig uhensigtsmæssigt, der er nogle vildskud, som vi gerne vil rette op på. Det betyder ikke, at vi skal starte helt forfra, men det betyder, at vi i langt højere grad skal arbejde efter en samlet plan. Vi skal sikre, at Glostrup i fremtiden er et attraktivt tilvalg, som en af Københavns mest attraktive forstæder, sagde borgmester John Engelhardt som velkomst.

Debat i fire dele
Aftenen var delt op i to afdelinger, hvor der under hver afdeling var to forskellige debatter. Der blev altså behandlet fire forskellige emner, nemlig Banegårdspladsen, pladser og torve, den centrale bymidte og Godslæssepladsen.
Banegårdspladsen er området, hvor busserne i dag holder. Kommunalbestyrelsen skal på mødet i den kommende uge behandle en sag, hvor nogle arkitekter er kommet med forslag til, hvordan busserne kan holde i fremtiden, så de bruger mindre plads, end de gør i dag. Det vil frigive noget plads, som man kan bruge på en anden måde.
Debatten om pladser og torve handlede om, hvordan man kunne få mere liv på kommunens pladser, torve og i parken i bymidten. Her sker der ikke så meget lige nu, og der var forslag om legepladser til børn og voksne.
Debatten om den centrale bymidte handlede om, hvordan området mellem Sydvestvej og Hovedvejen skulle udvikles. Her har kommunen tidligere udsendt nogle tegninger, der viste, at boligerne på Solvej og Solkrogen skulle rives ned. Det var selvfølgelig ikke populært blandt beboerne. Der er i stedet lavet nogle mere bevarende tegninger, og de blev debateret.
Godslæssepladsen er det store område nord for Stationsparken, hvor der ind i mellem holder godstog. Kommunen forventer, at DSB godt kan undvære dette område, så der i stedet kan bygges. Fordi der ikke er nogen boliger i nærheden, er der her rimeligt frit spil for, hvordan man kan bygge.

Positiv debat
Debatterne blev styret af kommunaldirektør Morten Winge og direktør Ole Toftegaard. De sørgede for at holde en positiv debat, hvor ingen ideer var forkerte.
Der var mange forskellige bud fra de fremmødte på, hvordan byen skulle udvikles. Nogle mente ikke, at der skulle bygges i højden, andre at det kunne være fint med et højhus. Nogle ville have bilerne ud af bymidten og færre parkeringspladser, nogle ville gerne have flere parkeringspladser.
På den måde var der ikke nogen egentlig konklusion på aftenens debat, men det var heller ikke formålet. Alle input blev samlet sammen, og de bliver givet videre til politikerne, der i det kommende år skal arbejde med en ny kommuneplan, der vil være rammen om udviklingen af bymidten. De har dog lovet, at der hurtigst muligt kommer en afklaring på området omkring Solvej og Solkrogen, så borgerne der ikke skal leve i uvished.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top