fbpx
Kjeld Rasmussen hyldes på stadion
DSC_0820.jpg
Fredag besøgte Kjeld Rasmussen (i midten), tidligere Brøndbyborgmester, Brøndby Stadion for at fortælle om markeringen af hans 90 års fødselsdag. Fra venstre ses Jesper Jørgensen (BIF A/S). Morten Bødskov (S), Kjeld Rasmussen, Per Bjerregaard, tidligere formand for BIF og Kent Max Magelund, borgmester i Brøndby. Foto: Heiner Lützen Ank
BRØNDBY. Den 27. december fylder tidligere borgmester i Brøndby, Kjeld Rasmussen, 90 år. Nu hyldes han med portrætbog og kamp på stadion

Det er fredag formiddag, og det meste af selskabet er dukket op. Kent Max Magelund, borgmester i Brøndby, Per Bjerregaard, tidligere formand for Brøndby IF, Morten Bødskov, medlem af Folketinget for Socialdemokraterne, Jesper Jørgensen, administrerende direktør i Brøndby IF A/S og en journalist og en fotograf fra en konkurrerende avis.
Og så selvfølgelig Kjeld Rasmussen, tidligere socialdemokratisk borgmester i Brøndby. Midt i denne flok af travle og indflydelsesrige mennesker, står, med krykstok, stort smil og gestikulerende armbevægelser, Kjeld Rasmussen og er i gang med endnu en anekdote fra sit snart 90-årige liv. Og der bliver lyttet og grint med.
Anledningen, til at denne gruppe mennesker er samlet her på Brøndby Stadion, er, at Kjeld Rasmussen tre dage efter juleaften i år fylder 90, og når man er en mand med Kjeld Rasmussens meritter og bedrifter skal det naturligvis fejres. Så det kan høres og mærkes i Brøndby og omegn.

Bog og kamp
Fejringen af Kjeld Rasmussens 90 års fødselsdag vil i den sidste uge af november blive markeret med to markante begivenheder.
Den 25. november udkommer der således en portrætbog, Kjeld, borgmesteren, der skabte Brøndby om den tidligere borgmester i Brøndby, der igennem sine 39 år i borgmesterstolen satte et stort og varigt aftryk på byen, Vestegenen og fodboldklubben.
Og to dage senere, den 27. november, bliver Kjeld Rasmussen så hyldet på Brøndby Stadion i forbindelse med hjemmekampen mod Silkeborg.

Sporten kan hjælpe til
Hovedpersonen selv har indvilliget i at lade sig fejre. Men har stillet betingelser:
– Jeg har igennem et langt liv tjent det, jeg skulle, og jeg mangler ikke noget. Derfor har jeg sat som betingelse, at overskuddet for salget af bogen går til et rejselegat for unge, så de kan komme ud og opleve noget. Det har været vigtigt for mig.
Kjeld Rasmussen var borgmester i en periode, hvor det Brøndby, der findes i dag, på mange måder blev skabt. Og her spillede idrætten en vigtig rolle, fortæller Kjeld Rasmussen:
– Der blev bygget tusindvis af boliger, og jeg tænkte, hvis vi ikke gør noget, så går det helt galt. Vi måtte finde på nogle aktiviteter for børnene, og her blev idrætten afgørende.
En tankegang, Per Bjerregaard, der blev formand for Brøndby IF på opfordring fra Kjeld Rasmussen, mener, det er vigtigt at holde sig for øje:
– Der er ingen tvivl om, at Kjeld Rasmussen har haft en enorm indflydelse på det hele, også i forhold til integrationen, som har været et væsentligt tema her i Brøndby i alle årene, og her har sporten haft en stor betydning. Ikke kun fodbolden, men også andre sportsgrene.
Som formand for Brøndby IF har Per Bjerregaard arbejdet tæt sammen med Kjeld Rasmussen. Et samarbejde mellem to mennesker, der begge har klare holdninger:
– Han har nogle stærke menneskelige egenskaber, og vi har da ikke altid været enige. Men det har alligevel været et godt samarbejde.

Stærke visioner
Morten Bødskov, der har været en bærende kraft i fejringen af Kjeld Rasmussen husker tydligt, da han mødte Kjeld Rasmussen første gang:
– Vi mødtes første gang i 90’erne, hvor der var en, der skulle holde oplæg om lokal valgkamp. Da vedkommende var færdig med at tale, sagde Kjeld, at det alt sammen var meget rigtigt, men at det var vigtigt at sørge for boliger og fritidsinteresser og ikke at stole for meget på partikontoret, for de nåede ikke altid at få sendt materiale ud, inden valgkampen var overstået.
Selvom Kjeld Rasmussens historie i den grad er lokal, så er den også national historie, mener Morten Bødskov:
– Kjeld er den længst siddende borgmester i Danmark, så det alene er historisk. Men han havde også nogle stærke visioner, der var båret af ideen om fællesskabet. Det kan andre i den grad lære af.

Bogen Borgmesteren, der skabte Brøndby, udkommer den 25. November på forlaget Peoples Press. Bogen er skrevet af Henrik Madsen.
Kampen mod Silkeborg spilles den 27. November. Det koster i dagens anledning 90. kr. at komme ind på stadion.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top