fbpx
Interviews i kulturnatten
kulturnat2.jpg
Piet Papageorge (V), medlem af kommunalbestyrelsen, fortalte på Kulturnatten om at være ung og aktiv i lokalmiljøet. Her ses han i midten sammen med Folkebladets to journalister. Foto: presse-fotos.dk
GLOSTRUP. Folkebladet var i år rykket over i Rådhusparken på Kulturnatten og kunne blandt andet byde på interviews og papirshatte

Da der lørdag blev afholdt Kulturnat i Glostrup, var Folkebladet naturligvis med.
Men i modsætning til tidligere år var avisen rykket fra adressen på Glostrup Torv til Rådhusparken, hvor Folkebladet sammen med blandt andet spejderne og Kræftens Bekæmpelse havde slået et telt op.
I Folkebladets telt kunne man lave papirshatte, få den seneste udgave af avisen og komme med gode ideer til emner, som bør finde vej til avisens spalter.
Og så havde Folkebladet inviteret to lokale aktører til at stille op til et interview om hver sit emne.

Ung stemme
Den ene af Folkebladets to interviewgæster var Piet Papageorge, der er medlem af kommunalbestyrelsen for Venstre.
Piet Papageorge, der er formand for Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget, er født i 1993 og er dermed det yngste medlem af kommunalbestyrelsen i Glostrup, og det var netop dette, Folkebladet havde inviteret ham til at fortælle om:
– Jeg stillede op, fordi der manglede unge stemmer i kommunalbestyrelsen.
Selvom det altså var for at give de unge en stemme i lokalpoltik i Glostrup, Piet Papageorge stillede op ved det seneste valg, og gør det igen til næste år, så mener han ikke, at det at være ung, er en kvalitet i sig selv:
– Det er sådan set ikke en kvalitet i sig selv at være ung. Men det er klart, at jeg har et fokus og et syn på nogle ting, fordi jeg nu har den alder, jeg nu har. For eksempel er jeg nok den i kommunalbestyrelsen, der bedst kan huske, hvordan det er at gå i folkeskolen.
Piet Piet Papageorge mente også, at hans alder kunne være en fordel i forhold til et af de største politiske emner lige nu:
– Det er klart, at når vi for tiden taler om fremtiden for bymidten, så er det noget, jeg er optaget af. For det er jo en bymidte, som kommer til at få betydning for min fremtid.

Lokal bryghistorie
Folkebladet havde også inviteret Sofie E. Jensen, der for Lokalhistorisk Arkiv i Glostrup har skrevet en bog om Glostrups tidligere bryggeri.
Sofie E. Jensen kunne blandt andet fortælle, at det hus i Rådhusparken, som Folkebladet havde slået telt op foran, var en del af bryggeriet:
– Her bag ved os ligger det tidligere brygmesterhus, og det er faktisk det eneste, der er tilbage af bryggeriet.
Glostrups bryggeri blev grundlagt i 1843 og eksisterede indtil cirka 1930, til sidst dog kun som malteri. Dermed er bryggeriet indehaver af en Glostruprekord, fortalte Sofie E. Jensen:
– Det er, så vidt vi ved, den længsteksisterede virksomhed i Glostrup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top