fbpx
Glostrup Kommune vil ikke vejlede borgere til at flytte væk
GLOSTRUP. På baggrund af en udmelding fra Social- og Indenrigsministerens udmelding, justerer Glostrup Kommune nu sin vejledning af borgere med lav indkomst. Glostrup vil ikke længere pege på muligheden for at søge en billigere bolig uden for kommunen

For et par uger siden skrev Lolland Falsters Folketidende, at Glostrup Kommune opfordrede borgere, der blev ramt af kontanthjælpsloftet, til at flytte til Lolland. Glostrup Kommune oplyste, at man ikke opfordrede borgere til at flytte til en bestemt kommune, men at man vejledte borgere i, hvordan de kunne reducere deres faste udgifter, og det kunne for eksempel være ved at flytte til et billigere område.
Samtidig sagde kommunen og udvalgsformand Lars Thomsen (V), at de selvfølgelig helst vil have, at borgerne bliver i kommunen, men at det er begrænset, hvor mange billige boliger, der er tilgængelige i Glostrup.
Artiklen fra Lolland Falsters Folketidende fik Kirsten Norman Andersen (SF), der er medlem af Folketinget, til at stille spørgsmål til Social- og Indenrigsminister Karen Ellemann (V). Hun spurgte blandt andet:
– Mener ministeren, at det er Glostrup Kommunes »ret og pligt« at opfordre sine borgere, der kommer i økonomisk uføre som følge af kontanthjælpsloftet, til at flytte til en fattig kommune som Lolland Kommune?
Til det svarede ministeren blandt andet:
– Serviceloven pålægger ikke kommuner en pligt til at opfordre borgere med kontanthjælp til at flytte til en anden kommune – tværtimod. Hvis der er eksempler på, at borgere bliver vejledt på en sådan måde, så har man misforstået opgaven med at hjælpe borgere i økonomiske eller sociale problemer.

Ændrer praksis
Ifølge svaret må Glostrup Kommune altså ikke vejlede borgere til at flytte ud af kommunen for at få en lavere husleje, siger kommunaldirektør Morten Winge.
– I Glostrup Kommune har vi læst det svar, Social- og Indenrigsminister Karen Ellemann tirsdag den 24. oktober har givet på to §20 spørgsmål. Sådan som vi læser ministerens svar, indebærer de, at det er ministerens og dermed ministeriets vurdering, at det ligger uden for rammerne af kommunernes forpligtelser i henhold til serviceloven at vejlede borgere med lav indkomst om muligheden af at flytte til en bolig i en anden kommune, siger han og fortsætter:
– Glostrup Kommune anerkender, at ministeren og ministeriet har autoritet i forhold til fortolkningen af love på ministeriets ressortområde, og vi tager derfor ministerens formuleringer til efterretning ved fremtidig vejledning af borgere med økonomiske problemer. Dette er meddelt til kommunens sagsbehandlere fra dags dato, sagde han torsdag i sidste uge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top