fbpx
Fyrer du for fuglene?
isolering.jpg
Mogens Johansen fremviser det granulat af polystyren, der er blevet blæst ind i hulmuren. Polystyrenperler er højisolerende og kan ikke optage fugt. Foto: Janne Foghmar, Glostrup Kommune
GLOSTRUP. Fyringssæsonen står for døren, og det er nu, du skal slå til, hvis du ønsker en lunere vinter og lavere varmeregning

Glostrup Kommune tilbyder i samarbejde med HusetsEnergi et gratis energitjek til udvalgte husejere i Glostrup. For at komme i betragtning til energitjekket skal du udfylde en online energiberegner og indtaste oplysninger om din boligs energiforbrug, isolering, vinduestype mv.
Energiberegneren er åben for alle husejere i kommunen og giver dig med det samme et overblik over, hvad du kan gøre, og hvor meget du kan spare ved at energiforbedre din bolig. Hvis der er godt potentiale for energiforbedringer i din bolig, vil HusetsEnergi kontakte dig og aftale tid for et energitjek.

Tjent ind til næste vinter
Mogens og Lena Johansen på Enighedsvej fik i februar besøg af energirådgiver Glenn Vansted fra HusetsEnergi. Siden da har de både fået efterisoleret husets hulmur og udskiftet deres belysning til LED. Desuden har de udskiftet deres cirkulationspumpe, varmtvandsbeholder og radiatorer i stue og soveværelse.
Hulmursisoleringen er den investering, der kommer til at spare dem flest penge. Udgiften hertil var bare 9000 kr. og vil spare dem cirka 6400 kr. om året i varmeudgifter. Så allerede i løbet af næste vinter, er den tjent ind. I alt forventer Mogens og Lena at kunne spare omkring 9800 kr. om året.
Men de sparede penge er ikke alt. Det forbedrede indeklima er mindst lige så vigtigt:
– Jeg kan tydeligt mærke en forskel efter vi har fået hulmursisolering. Det trækker ikke mere, når jeg ligger i sofaen inde i stuen. Det er klart noget, som jeg vil anbefale andre at få gjort, udtaler Mogens.

Solen skinner
På Rosenvej har familien Petersen også haft besøg af energirådgiver Glenn Vansted. Det gav dem mod på at komme videre med deres drøm om solceller. Efter Glenns besøg har familien Petersen investeret i et nyt solcelleanlæg og husbatteri, som de forventer har tjent sig hjem om 10-11 år.
I alt regner familien med at spare omkring 10.600 kr. årligt på solceller samt udskiftning af ældre pærer og lysstofrør til LED. De planlægger desuden i de kommende år at udskifte deres nuværende hulmursisolering i leca med et bedre isoleringsmateriale som fx papirgranulat.
Alle tiltag er beskrevet i den rapport, som familien fik tilsendt umiddelbart efter energitjekket. Den indeholder et overblik over en række mulige tiltag samt den forventede investering, tilbagebetalingstid mv. Ifølge Lars Petersen er rapporten ”nem at forstå og indeholder alt, hvad vi havde snakket om”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top