fbpx
Foreningernes mand fylder 70
Leif.jpg
Leif Meyer Olsen fylder 70 på tirsdag. Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP. Leif Meyer Olsen fra Venstre ser foreningerne som det, der binder en by sammen. Det er derfor en politisk prioritering for ham selv at være aktiv i foreningslivet

På tirsdag kan Leif Meyer Olsen fejre 70-års fødselsdag. Han har været medlem af kommunalbestyrelsen i 19 år, men hans aktiviteter med at gå forrest og få gjort noget for andre startede allerede, da han var 17 år gammel og blev aktiv leder i atletikklubben GIC.
– Jeg er selv rundet af foreningslivet. Jeg har løbet siden, jeg var ni og blev aktiv i foreningsarbejdet, da jeg var 17. Min far var formand, og jeg fik en masse opgaver af ham, fortæller han.
Den baggrund i foreningsarbejdet har han også taget med ind i det politiske arbejde. Det er vigtigt, at foreningerne har gode forhold.
– Det er derfor vi har bygget to haller og er i gang med den tredje i de syv år vi har siddet, siger han.
Foreningerne er nemlig det, der binder byen sammen.
– Det er meget bærende i et lokalsamfund, at der er nogle frivillige, der tager et initiativ. Alle foreningerne er noget, det binder en by sammen og aktiverer folk, så de ikke sidder derhjemme og kukkelurer foran fjernsynet hver eneste aften. Jeg er rundet af foreningerne. Det er der, jeg har fået min demokratiforståelse. I en virksomhed er det direktøren, der bestemmer. I en foreningen er det gode argumenter, og at man selv går forrest, der betyder noget. Der kan man ikke bare tryne nogen til noget, siger han.
Når fødselsdagen skal fejres med en reception, har han da også bedt om, at gæsterne i stedet for gaver giver en donation til foreningen Familierum.
– Jeg er meget begejstret for Mette Kafton og hendes arbejde med Familierum. Der er familier med børn med udfordringer, hvor Familierum laver netværk og arrangerer foredrag for at få hverdagen til at hænge sammen. Når man hører om sådan nogle børn, der bliver mobbet, så gør det ondt på mig, siger han.

Tidligere medlemmer ud
Leif Meyer Olsen havde været medlem af Venstre i cirka fire år, da han ved valget i 1997 stillede op til kommunalbestyrelsen. Han tog beslutningen efter et møde på biblioteket om kommuneplanen, hvor han absolut ikke var tilfreds med to af Venstres kommunalbestyrelsesmedlemmer.
– I perioden inden jeg stillede op, var Venstre gået fra nul til fire mand, fordi Socialdemokratiet lukkede Højvangskolen i 1991. Når man går fra nul til fire, så får man nogle utrænede med. Det var Gunner Larsen (S), der var borgmester og styrede mødet. Han spurgte, hvad mener I nede ved det bord, hvor der sad en fra Venstre. Han var helt uforberedt og sad og mumlede. Da jeg kørte hjem til Ejby, sagde jeg til min kone, at det kunne jeg gøre bedre. Man skal altid være forberedt, man skal ikke være bange for at tage ordet og man skal ikke skjule, hvad det er man mener, siger han.
Han blev efterfølgende stillet op som nummer to på Venstres liste, og han har aldrig været lavere end nummer to. En enkelt gang var han spidskandidat, fordi John Engelhardt ikke ville.
– De to kommunalbestyrelsesmedlemmer kom ned som nummer syv og ni på kandidatlisten og meldte sig derfor ud af Venstre, siger han.
Og når der om cirka et år er valg igen, så stiller Leif Meyer Olsen igen op for Venstre. Men han er sikker på, at når han en dag stopper arbejdet i kommunalbestyrelsen, så er der kompetente folk til at tage over.
– Venstre har i dag en meget stærk gruppe med en god spredning erfaringsmæssigt og uddannelsesmæssigt. Og vi gør meget ud af at forberede kandidaterne på opgaven. Det ser rigtig godt ud fremover.

Uffe Ellemann trak
Det var altså i midten af 90’erne, at Leif Meyer Olsen meldte sig ind i Venstre. På det tidspunkt stod Uffe Ellemann i spidsen for Venstre, og det var ham, der trak.
– Han får sagt alting på en fin måde, han har humor og seriøsitet i en god kombination, siger Leif Meyer Olsen.
Og der er heller ikke tvivl om, at det er Uffe Ellemanns politiske ståsted, der ligger nærmest Leif Meyer Olsens eget. For eksempel var han en af dem i Venstre, der kæmpede for at få en lokal flygtningepolitik.
– Piet (Papageorge, red.) og jeg kontaktede uafhængigt af hinanden borgmesteren og sagde, at nu skulle vi gøre det ordentligt. På Christiansborg er det besluttet hvem, der må komme ind i landet. Når de er kommet ind i landet, og det er besluttet, at de skal bo i Glostrup, så skal vi behandle dem ordentligt, siger han. Og det var borgmesteren straks med på, siger han.
I den aktuelle debat om, hvordan Danmark generelt skal behandle flygtninge, er han heller ikke helt tilfreds med det, der kommer fra Venstre på Christiansborg.
– Det er ikke alt fra Christiansborg, jeg er enige i. Jeg tror, jeg er mere på linje med Uffe Ellemann end med dem, der lader sig dirigere rundt af Dansk Folkeparti. Især det med at folk skal sidde og vente i tre år på at få deres familie sammenført, det gør ondt helt ind i maven. Det gør jo, at de ikke bliver integreret, men går og tænker på alt mulig andet. Det er ikke menneskeligt, siger han.
Han kunne dog ikke finde på at gå på jagt efter et andet parti.
– Man skal vælge det parti, man er mest enig i. Resten må man så sige, at det interesserer mig ikke, eller man må prøve at ændre det. Man finder aldrig et parti, man er 100 procent enige med, siger han.

Stadig aktiv
Privat er Leif Meyer Olsen gift, han har to børn og fire børnebørn. Og han har rigeligt at se til.
– Jeg sidder i fire udvalg ud over kommunalbestyrelsen, plus jeg er formand for Glostrup Forsyning A/S. Jeg bruger måske 25 timer om ugen i snit, men jeg har også noget rutine og kan huske sager lang tid tilbage, siger han.
Han er også stadig aktiv på arbejdsmarkedet, selvom han nu fylder 70.
– Jeg er regnskabsmand deltids i et lille firma, der køber plastaffald fra andre og sælger det til genanvendelse. En lille miljøvirksomhed. Jeg var hos Mærsk Data der blev købt af IBM. Og IBM skulle skære ned. Så fyrede de over 200 ansatte inklusiv mig, selv om mine opgaver ikke var forsvundet. Jeg var 65, så de troede nok, jeg ville gå på pension. Det har jeg ingen planer om. Hvorfor skulle jeg gøre det? Jeg kan godt lide at få noget fra hånden, siger han.
Derudover laver han slægtsforskning. Han har kunnet spore sin egen familie i 13 generationer i Glostrup, og har også lavet slægtsforskning for andre.
– Når jeg ikke skal arbejde mere, så skal jeg op på lokalhistorisk arkiv to formiddage om ugen og hjælpe til. De har så meget at se til, de to ansatte, de kunne godt bruge noget hjælp, siger han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top