fbpx
Finsk science fiction
GLOSTRUP. Den nordiske biblioteksuge indledes med en ”skumringstime”, hvor man mandag aften på samme tid, på biblioteker over hele Norden, de baltiske lande og de sidste år også enkelte steder i Hviderusland, læser den samme tekst. I år er teksten fra Emmi Itärantas bog ”Vandets vogter”. Bogen var i første omgang en del af eksamensopgave i […]

Den nordiske biblioteksuge indledes med en ”skumringstime”, hvor man mandag aften på samme tid, på biblioteker over hele Norden, de baltiske lande og de sidste år også enkelte steder i Hviderusland, læser den samme tekst. I år er teksten fra Emmi Itärantas bog ”Vandets vogter”. Bogen var i første omgang en del af eksamensopgave i Kent i England og da forfatterinden vendte hjem til sin finske hjemstavn vandt hun en science fiction-pris. Handlingen foregår i en verden, hvor kulde og frost er noget man kun kender fra fantasier fra en fortidsverden og historien om en mulig miljøkatastrofe findes muligvis i en teknologi på skraldepladsen og hemmeligheden om drikkevand har te-mesteren. Historien er om te-mesterens unge datter, der overtager ceremonierne og hemmeligheden om vandet.
I år er det Arne Christensen, gennem mange år viceborgmester i Glostrup og stadig aktiv blandt andet som formand for Biografforeningen Sofarækken, der læser teksten. Glostrup Bibliotek, mandag 14. november kl. 19.00. Det er Biblioteket og Foreningen Norden der er værter og alle er velkomne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top