fbpx
Elever skal lære om redskaber mod misbrug
Sarah-Alec-og-Tina.jpg
Det er Sarah Kabell, psykolog og Alec Clausen og Tina Autrup, der er misbrugsbehandlere i Behandlingscenter Brøndby, som kommer ud i Brøndbys 8. klasser og holder oplæg om misbrug. Foto: Heiner Lützen Ank
BRØNDBY. Som noget nyt får alle Brøndbys 8. klasser besøg af Behandlingscenter Brøndby til en snak om alkohol- og hash-misbrug

På Behandlingscenter Brøndby kan man få gratis hjælp, hvis hash, stoffer eller beroligende medicin fylder for meget i ens liv.
Behandlerne og psykologerne tager også imod unge ned til 13 år. Men de oplever, at de faktisk ikke møder mange unge, der beder om hjælp, selvom de kan se i statistikkerne på landsplan, at der findes mange i aldersgruppen, der har misbrugsproblemer.
Derfor har Behandlingscenter Brøndby valgt at tænke utraditionelt, og er netop nu ved at gennemføre besøg i alle Brøndbys 8. klasser. Noget, man vil gentage også i årene fremover.

Værktøjer til at sige nej
– Vi kan læse os til, at der er et stort misbrug i Danmarks ungdomsmiljøer, men når de unge ikke kommer til os, så har vi valgt at tage ud til dem. Ved at komme ud og møde 8. klasserne kan vi være med til at give dem viden om misbrug og konkrete værktøjer til, hvordan man siger nej, når vennerne prøver at presse på, forklarer souschef Anne-Marie Sørensen fra Behandlingscenter Brøndby.
Når 8. klasserne får besøg, er det to behandlere og en psykolog fra Behandlingscenter Brøndby, der kommer ud. Tina Autrup er en af behandlerne, som eleverne møder.
– Vi er sammen med eleverne i to lektioner. Vi ser for eksempel små videoer, blandt andet anonyme interview med to fyre, der har været gennem længere behandlingsforløb hos os for et hashmisbrug. Det afføder nogle rigtigt nysgerrige og spørgende elever. De spørger ind, er reflekterede og synes, det er interessant at lære mere om. Og vi kan ind i mellem også se de indforståede blikke med dem, der føler sig ramt, forklarer Tina Autrup.

Ansigt på behandlerne
Som en del af besøget løser eleverne også små opgaver, og de udfylder en masse post-it sedler med ideer til, hvordan man kan sige fra overfor venner, der byder på alkohol eller hash. De mange sedler med ideer bliver samlet og bliver hængende i klassen til efterfølgende inspiration. Efter besøget har eleverne både fået ny viden om misbrug og hvordan de kan navigere udenom det – og børnene har fået ansigt på behandlerne i Behandlingscenter Brøndby.
– Der er en fysisk og mental distance fra de unge og til os i et behandlingscenter. Ikke mindst hører vi ikke rigtig fra unge i Brøndby Strand. Ved at komme ud og ved at de unge ser, at vi er søde, fornuftige mennesker, håber vi, at det også betyder, de vil bruge os, hvis det senere bliver aktuelt. Eventuelt bare til en anonym snak om man måske er på vej ud i et misbrug, siger Tina Autrup.
Besøgene fra Behandlingscenter Brøndby på skolerne indgår som en del af Tackling-forløbet, man i forvejen kører på skolerne i Brøndby over en årrække, som blandt andet handler om at tackle alkohol og stoffer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top