fbpx
Da det var hårdest begyndte det nye
IMG_0201.jpg
Carina Andersen, tidligere forpagter i Sportcafeen i Vallensbæk, arbejder nu sammen med Heloise Rosing, i yogastudiet Bodyhalo. Yoga er nemlig blevet en vigtig del af Carina Andersens hverdag. Foto: Heiner Lützen Ank
VALLENSBÆK OG GLOSTRUP. For den tidligere forpagter af Sportscaféen, Carina Andersen, blev yogaen en del af arbejdet med at komme videre efter uoverensstemmelserne med kommunen

Nogle gange kan noget, der ikke er godt, alligevel indeholde en kerne af noget positivt, der vokser frem på længere sigt.
Tag nu for eksempel Carina Andersen, den tidligere forpagter af Sportscafeen i Vallensbæk Idrætscenter.
Som Folkebladet tidligere har fortalt, opstod der en konflikt mellem Carina Andersen og Vallensbæk Kommune om de indgåede aftaler vedrørende forpagtningen af Sportscafeen.
En konflikt, hvor tonen af og til var hård og kontant, og hvor begge parter højlydt undrede sig over modpartens argumentation og disposition. Det endte med, at Carina Andersen fik nok og opsagde forpagtningen af Sportscaféen.
Men inden det kom så vidt, skete der også mange gode ting for hende. Hun fik positive tilkendegivelser fra gæsterne i Sportscaféen, hun fik støtte fra flere sider i det lokalpolitiske landskab og hun følte, hun var med til at gøre den forskel for lokalmiljøet, som var hendes oprindelige motivation for at søge forpagtningen.
Og så mødte Carina Andersen Heloise Rosing, der stod for nogle af de mor og baby yogahold, Carina Andersen havde gjort til en del af Sportscaféens hverdag.
Mødet med Heloise Rosing blev Carina Andersens lille, positive oplevelse i det stormvejr, hun følte, hun befandt sig i, da uenigheden med kommunen var størst:
– I forbindelse med babyyogaen gav Heloise mig nogle enetimer. Jeg havde prøvet det en del år forinden, men ikke regelmæssigt siden. Men jeg kunne mærke forskellen på mit helbred med det samme. På det tidspunkt havde jeg en arbejdsuge på 80 timer, og yogaen hjalp mig igennem det hårde pres, og jeg vil næsten påstå, at det har reddet mit liv..

Til stede
Dermed genfandt Carina Andersen ikke blot glæden ved yoga.
Samtidig hermed voksede nemlig et nye venskab frem, som, da Carina Andersen stoppede som forpagter, udviklede sig til et arbejdsfællesskab omkring det yogastudie, Bodyhalo, som Heloise Rosing drev sammen med sin mand.
Men de kunne godt bruge ekstra hjælp, fortæller Heloise Rosing:
– Lige nu er en af Carinas vigtigste opgaver at være med til så meget yoga som overhovedet muligt og stå for alle administrative opgaver. Men på lidt længere sigt skal hun arbejde med at vejlede folk omkring yogaen, når de henvender sig til os.
Og selvom det ikke bliver formuleret direkte af de to veninder og samarbejdspartnere, så er Carina Andersens egen historie, som hun fortæller den, et eksempel på, hvad det er, yoga kan, når mennesker i så belastede situationer, tager sig tid til at øve de indiske åndedrætsteknikker og kropsstillinger:
– Det handler i bund og grund om at være til stede i sin krop og i nuet. Det kan man vel godt sige, at jeg ikke helt var den sidste lange periode i cafeen. Men det har jeg lært, eller er i hvert fald på vej til at lære at være, siger Carina Andersen.
Og ifølge Heloise Rosing kan alle, også selvom deres situation ikke er så tilspidset, som Carina Andersens var, opleve den samme glæde:
– Yoga appellerer til alle typer mennesker, børn og voksne, håndværkere og husmødre, fordi det basalt set handler om at komme ind og lære at trække vejret rigtigt og være tilstede i sin krop.

Glæden
Yogastudiet holder til på Siestavej i Glostrup, og tanken er, at det skal være et sted for alle typer af yogadyrkere, fortæller Heloise Rosing:
– Vi har for eksempel et børnehold. Mens børnene laver yoga, så får forældrene tilbudt selv at prøve i salen ved siden af. Desuden har vi seniorhold (+50 år), ligesom vi har et rent mandehold. Desuden tilbyder vi forskellige oplevelser ud af huset, for eksempel firmayoga og teambuilding og events.
Og her bliver det altså Carina Andersens opgave at være med til at gøre besøget hos Bodyhalo til en god oplevelse:
– Noget af det, jeg godt kunne lide ved Sportscaféen, var at gøre mennesker glade. Det er jeg sikker på, jeg også kommer til her, og det kan jeg rigtig godt lide.

Næste skridt
Der er nu gået et halvt år siden, Carina Andersen stoppede i Sportscaféen.
I den første tid brugte hun mange timer på noget helt basalt, som der ikke havde været tid til i perioden forinden:
– Jeg var træt. Virkelig træt. Jeg sov og sov og hørte ikke altid, når min kommende mand kom hjem fra arbejde. Men det er blevet meget bedre nu.
Efterhånden som søvnbehovet er blevet mindre, og yogatimerne er blevet flere, har Carina Andersen også fået overskud til at forholde sig til andre ting:
– Jeg har meldt mig ind i Venstre. For jeg har stadig stor lyst til at gøre en forskel for borgerne og lokalmiljøet i Vallensbæk, og det håber jeg, at jeg kan være med til, hvis jeg bliver valgt til kommunalbestyrelsen ved valget til næste år. Jeg synes, jeg har nogle erfaringer og oplevelser, som jeg kan bruge i den sammenhæng.
Heloise Rosing kigger på Carina Andersen og griner:
– Vi er enige om mange ting og har et fælles syn på en hel del. Men når det kommer til politisk overbevisning, så er vi nok ikke altid helt enige.

Man kan læse mere om Bodyhalo på www.bodyhalo.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top