fbpx
Budgetoverskridelse på 8.600.000
GLOSTRUP. Der er brugt flere penge end forventet på det område, der hedder det specialisterede børneområde. Det dækker for eksempel anbringelse af børn og tiltag for at undgå anbringelser

Kommunalbestyrelsen vedtog i onsdags at give et tillæg på otte millioner kroner til det specialiserede børneområde. Der er nemlig blevet brugt mange flere penge på området i år end forventet. Den største overskridelse af budgettet er sket på punktet, der hander om at forebygge. Forebyggende foranstaltninger for børn og unge er nu korrigeret til at koste 20,5 millioner, hvilket er 6,7 millioner mere end forventet.
For at undersøge, hvorfor der er brugt flere penge end forventet, har administrationen gennemgået alle 330 sager, der findes i Glostrup. Den har vist, at der har været en stigning i antallet af børn og unge med mere komplekse problemstillinger, end det er set tidligere. Det er problemstillinger, der ikke kan klares i Glostrup Kommunes egne tilbud, og derfor er dyrere.

Billigere end tidligere
Hele budgettet på det specialisterede børneområde er på 53 millioner kroner, hvilket er lidt over gennemsnittet i forhold til sammenlignelige kommuner. Men Glostrup Kommune er langt fra den eneste kommune, der har udfordringer på dette område. Ifølge Kommunernes Landsforening vil 68 kommuner overskride budgettet i år, 36 af dem med mere end ti procent.
Budgettet på området er også blevet reduceret kraftigt i Glostrup i de seneste år. I 2010 var budgettet på 13.438 kroner per 0 til 22-årig Glostrupborger. Det var i 2014 nede på 9.669 kroner, og forventningen er, at det stiger til 11.050 kroner i 2016.
På kommunalbestyrelsesmødet blev det besluttet at give en tillægsbevilling på otte millioner kroner til området, så de ikke kommer til at slæbe et stort underskud med fra år til år.
– Det er ikke småpenge og heldigvis ikke noget vi ser hver dag. Vi kan jo desværre konstatere, at det her er noget, som ikke alene er tilfældet her, men også tilfældet i en lang række andre kommuner. Det betyder ikke, at vi ikke skal gøre, hvad vi kan, for at bringe det i orden. Det er ikke penge, vi kan finde på en konto, men en lang række forskellige omstændigheder, der tilsammen giver det her, sagde John Engelhardt(V).
Han sagde videre, at han hurtigst muligt ville tage sagen op i Økonomiudvalget, hvor det så skal debatteres, hvordan man skal forholde sig til budgetoverskridelsen på længere sigt.
Lisa Ward (S) var enig i, at der skal arbejdes hurtigt.
– Jeg er enig i, at der skal arbejdes hurtigt. Det er jo nogle unge mennesker det handler om. Jeg kommer nogle gange til at tænke, om det her er bagsiden af inklusionen, vi ser nu, sagde hun.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top