fbpx
Unge har arrangeret gratis motionsløb
margueritløb.jpg
Idræts og Eventlinjen på Glostrup/Albertslund Produktionshøjskole har arrangeret margueritløbet. Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP. En gruppe unge fra Glostrup/Albertslund Produktionshøjskole har arrangeret et løb omkring Herstedhøje. Det er gratis at deltage

På søndag er der over hele landet Margueritløbet. Cirka 30 forskellige steder i landet har lokale arrangeret løberuter. Løbet hedder selvfølgelig margueritløbet, fordi det de fleste steder følger den kendte margueritrute. I Glostrup og Albertslund går margueritruten gennem Fabriksparken, der måske ikke er det bedste sted at løbe.
Derfor har arrangøren i Glostrup, Glostrup/Albertslund Produktionshøjskole, fået lov til at flytte løbet til det nærliggende Herstedhøje.
Det er Idræts og Eventlinjen, med lærer Morten Wessel, der har stået for at arrangere løbet.
– Vi arbejder med, at eleverne skal lære at stå for arrangementer. De skal lære hvordan man planlægger et event og så udføre det og evaluere bagefter, siger han.

Har gået ruten
På Produktionshøjskolen er der ikke et fast hold elever, men elever der melder sig ind og ud løbende. To af eleverne på Idræts og Eventlinjen har været med i planlægningen helt fra start. Det er Martin Balder og Daniel Christensen.
– Vi lavede ruterne på nettet først, og så var vi herude og prøve at gå ruterne, siger Martin Balder.
– Kortene kunne godt drille lidt, så det var godt lige at prøve ruten. Margueritruten går gennem Fabriksparken, men det er meget flottere herude, så vi fik lov til at flytte det lidt. Der er heste og meget flot skov på ruten. Det er en flad rute hele vejen, det er ikke meningen, det skal være hårdt, det skal være et flot løb, siger Daniel Christensen.
Ruten vil hele vejen rundt være markeret med pile, dog vil der på særlige steder også stå elever fra Produktionshøjskolen til at vise vej.
– Selvom eleverne ikke behøver at komme på en søndag, så kommer de fleste og hjælper med at få løbet til at fungere. Der er nogle få, der har andre planer, det er jo søndag, men eleverne bakker op om eventet, siger Morten Wessel.

Margueritløbet
Løbet starter og slutter ved Naturcenter Herstedhøje
Der er start på søndag fra kl. 11, og man skal være i mål senest kl. 14
Der er to forskellige ruter, en på fem kilometer og en på otte kilometer
Man skal tilmelde sig via www.politiken.dk/margueritløbet
Arrangøren opfordrer løberne til at bruge Endomondo til at tage tid med

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top