fbpx
Retten i Glostrup er blevet udsmykket
kunstretten.jpg
Cirka sådan ser udsigten ud fra dommerens stol i retslokale 404 i Retten i Glostrup. Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP. Retten i Glostrups lokaler har tidligere været lidt kedelige - i sær sammenlignet med mange andre retsbygninger i Danmark, der er flotte historiske bygninger, men det er der nu blevet rådet bod på. Der er nemlig kommet fin kunst på væggene

Skal du på kulturnatten i Glostrup den 29. oktober eller i et andet ærinde besøge Retten i Glostrup, kan du se lidt andet end det, der ellers foregår i retslokalerne. For lader du øjet vandre op på væggene, så vil du se kunst af rigtig høj kvalitet. Ny Carlsbergfondet har nemlig udsmykket lokalerne i retten i Glostrup.
– Udvalget er sket ved, at Ny Carlsbergfondet har været herude og har kigget sig omkring. Så har vi fortalt lidt om, hvor mange mennesker, der kommer forbi hver dag. Det ved vi heldigvis meget præcist, fordi vi har fået adgangskontrol. Det er oppe omkring 500 mennesker hver dag, der kommer forbi retten. Det er både almindelige borgere, der skal ind og deltage i en retssag eller over i skifteretten, og selvfølgelig advokater, anklagere og domsmænd, siger Karen Jensen, der er konstitueret dommer i Retten i Glostrup og har stået for kontakten til Ny Carlsbergfondet.

Udvalgt specielt
Kunstværkerne til retten i Glostrup er blevet udvalgt af Christine Buhl Andersen, der er bestyrelsesmedlem i Ny Carlsbergfondet og er kendt for at være med i Kunstquizzen på DR med Adrian Hughes.
– Fondet kom tre uger senere med 35 værker, der er valgt ud fra en fortolkning af rettens rolle. Der er nogle temaer, som passer til os og det vi laver her i retten, siger Karen Jensen.
Det største kunstværk retten har modtaget hænger i den største retssal- Retssal 404, hvor der er masser af plads til flere tiltalte og mange tilhørere. Når man kommer ind i salen, sidder forsvarerne og de tiltalte til venstre og anklageren til højre og dommeren lige fremme. Og på væggen bag tilhørerne, hænger seks plader med brugte jeans syet på og efterbehandlet, så det ligner to hænder, den ene holder en sommerfugl, den anden holder en skakbrik.
Der er kunstrundvisning i retten under kulturnatten lørdag den 29. oktober klokken 19.15, 20.15 og 21.15.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top