fbpx
Rengøringen på Nordvangskolen
Af Lise-Lotte Kiær Gyvelvej 6 2600 Glostrup Det er med både glæde og forundring, at jeg i Folkebladet den 21. september kan læse om, at Nordvangskolen skal renoveres, men først i 2018. Jeg har på nogle brugers vegne, herunder Linedancerne, haft en dialog per mail med borgmesteren fra 5. oktober 2015 og til den 19. […]

Af
Lise-Lotte Kiær
Gyvelvej 6
2600 Glostrup

Det er med både glæde og forundring, at jeg i Folkebladet den 21. september kan læse om, at Nordvangskolen skal renoveres, men først i 2018.
Jeg har på nogle brugers vegne, herunder Linedancerne, haft en dialog per mail med borgmesteren fra 5. oktober 2015 og til den 19. september 2016 omkring de meget uhumske forhold, som Nordvangskolen gymnastiksale bære præg af. To besvarelser har jeg fået.
Heri står det tydeligt, at gymnastiksalene bliver rengjort om morgenen, kl. 05.30.
Gulvet bliver vasket en gang om ugen, de andre fire dage bliver gulvet fejet og tørret over med en fugtig moppe.
Baderum og toiletter bliver vasket grundigt hver dag. Toiletterne bliver soigneret ekstra dagligt kl. 11.
Hvis det er det, kommunen betaler for, så bliver de snydt, for jeg kan dokumentere med billeder, hvordan en død banan ligger i musikskabet, edderkopperne bygger bo og nullermændene trives fint langs ribberne.
I Folkebladet udtaler Lisa Ward, at hun er tilfreds med at skolen har fået ti millioner til renovering i 2018.
Nu er mit spørgsmål, vil kommunen stadig ikke overholde sin tilsynspligt og lade brugerne fortsat blive udsat for møg og støv, hvorved nogle – folk med astma- vælger at blive væk. Brug nogle af millionerne nu eller få gjort rent for det, kommunen betaler for.

Svar

Af
John Engelhardt (V), borgmester, Glostrup

Som øverste ansvarlige i kommunen bliver jeg rigtigt ærgerlig, når jeg skal stå på mål for berettiget kritik. Og det må jeg indrømme, at der i dette tilfælde er tale om.
Som Lise-Lotte Kiær skriver, har vi ganske rigtig et serviceniveau på rengøring af gymnastiksalene, hvor de gøres rent fra kl. 05.30 om morgen, så de er klar til eleverne kl. 08.00. Herudover skal der 1 gang om måneden rengøres inventar og overflader over 1,8 meters højde. Det sidste er imidlertid ikke blevet udført de sidste 2 måneder – dvs. siden sommerferien – og det skal jeg beklage. Rengøringsassistenterne er omgående gået i gang med at rette op på det, og fejlen er blevet rettet, så rengøringen fremadrettet lever op til forskrifterne.
Problemet er dog også, at gulvene i gymnastiksalene er meget slidte. Det gør det svært at få dem til at fremstå pæne. Det gælder især for gulvet i pigegymnastiksalen. Lakken langs kanterne under ribberne i gymnastiksalen er slidt, så gulvet fremstår beskidt, og det ligner, at der ligger støv og nullermænd.
Da der bygges en helt ny hal til Nordvangskolen i løbet af 2017, er der ikke planlagt med vedligeholdelse af de gamle gymnastiksale. Eftersom slibning og lakering af gulvet i pigegymnastiksalen er meget påtrængende og kan gøres for en mindre sum, vil kommunen dog sørge for, at det bliver gjort snarest – formentlig i efterårsferien (uge 42).
Den døde banan er også fjernet, og den burde aldrig være efterladt i musikskabet i første omgang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top