fbpx
Nørder, poesi og festfyrværkeri
kulturnat.jpg
En af mulighederne på kulturnatten er brætspil i menneskestørrelse. Foto: Glostrup Kommune
GLOSTRUP. Den 28.-29. oktober sætter Glostrup Kulturnat punktum for fejringen af Glostrups 825 års jubilæum med en sand vitaminindsprøjtning af kultur og hygge

De sidste to måneder har budt på en lang række arrangementer i anledning af byjubilæet. I slutningen af oktober afsluttes jubilæumsperioden med manér med en Kulturnat, der strækker sig over både fredag og lørdag. Ud over de traditionelle og tilbagevendende aktiviteter er der også en håndfuld nyheder på tapetet.

Halloweendans
Fredag aften kan du opleve kultfilmen Rocky Horror Picture Show i Glostrup Bio. Filmen er berømt for sit meget aktive stampublikum, der møder op klædt ud som filmens personer, deltager højlydt i filmens dialog og benytter medbragte remedier som vandpistoler, konfetti og spillekort. Fredag er der også en række aktiviteter i Glostrup Shoppingcenter, hvor du blandt andet kan opleve et uhyggeligt halloween danseshow.

Nørder og brætspil
På scenen i Rådhusparken kan du lørdag opleve Kåre og Emil fra Store Nørd, der leverer et forrygende show, som på en kreativ måde bringer naturvidenskabelige begreber og fænomener ned i børnehøjde.
Spejderne har også været kreative i år, og inviterer i Rådhusparken til forstørrede brætspil med et spejder-twist. Prøv fx kryds-og-bolle i træerne, 4 på stribe-forhindrings-stafetløb eller menneske-bowling med skateboard.

Undergrundsdisko
Lørdag er der fokus på de unge, når Ungdomscentret, Ungdomsrådet, Glostrup Albertslund Produktionshøjskole og Glostrup Amatørscene inviterer til ungdommens Kulturnat. Rådhuspladsen danner rammen om flere forskellige aktiviteter med et undergrundsdiskotek i parkeringskælderen, hyggelige loungeområder, forskellige old school- aktiviteter, Snapchat-bod og salg af frisklavet wokmad.

Mød verden
Vestegnens Sprog- og Kompetencecenter sætter alle sejl til årets Kulturnat. Du kan prøve street basket, street soccer og street dance og få små lækre smagsprøver fra forskellige dele af verden. Der er også loppemarked, hvor du kan gøre et kup eller bare kigge, hvis du er nysgerrig på, hvad du kan finde på et sandt verdensmarked. Oplev også tre af landets bedste poetry slammere i et underholdende show, der viser dig alt dét, du ikke vidste, digte kunne være, eller tag på rundvisning og prøv kræfter med indfødsretsprøven.

Mæt sanserne
Glostrup Svømmehal, Café Fri og Glostrup Musikskole inviterer indenfor til en sansemættet lørdag eftermiddag og aften. Musik, velvære, vand, dufte og smagsoplevelser smelter sammen denne aften, hvor du på programmet finder blandt andet ”I sauna med Mozart”, ”Symfoni for Europas Børn”, ”Sound of Water”, ”Beroligende barok gus” og ”Tapas symfoni i fire satser”.

Festfyrværkeri
For at markere afslutningen på jubilæumsperioden, er der stort festfyrværkeri fra taget af rådhusets østfløj kl. 22.
Du kan også komme til åbent hus hos Glostrup Boligselskab i Stadionkarteret, besøge Retten i Glostrup og Kriminalforsorgen, opleve superhelte på biblioteket, smage hvidtøl hos arkivet, lave mosaikker, se børneteater, prøve minibrandbiler, møde virksomheder og meget andet.
Læs mere om de nævnte arrangementer, samt om alle de andre, i Kulturnatprogrammet på www.glostrup.dk/kulturnat, i det trykte program eller her i Folkebladet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top