fbpx
Molbohistorie?
Kim Schaumann Bjergbakkevej 15 Glostrup I Kommunens budgetaftale for 2017 foreslår folkevalgte politikere nedlæggelse af Ungdomscenteret (UCiG) 10’eren, 7.-8.-nieren og ungdomsklubben, hvor man kærligt og dygtigt tager sig af mange unge Glostrupborgere. I 7.-8.-nieren har man et tilbud, hvor lærere og pædagoger hjælper 13-15-årige, som ikke trives i folkeskolen. 10’eren er første trin på stigen […]

Kim Schaumann
Bjergbakkevej 15
Glostrup

I Kommunens budgetaftale for 2017 foreslår folkevalgte politikere nedlæggelse af Ungdomscenteret (UCiG) 10’eren, 7.-8.-nieren og ungdomsklubben, hvor man kærligt og dygtigt tager sig af mange unge Glostrupborgere.
I 7.-8.-nieren har man et tilbud, hvor lærere og pædagoger hjælper 13-15-årige, som ikke trives i folkeskolen.
10’eren er første trin på stigen til en ungdomsuddannelse. Der er over 50 procent større sandsynlighed for at gennemføre en ungdomsuddannelse, hvis man har 10. klasse med i bagagen, end hvis man påbegynder samme uddannelse efter 9. klasse.
Ungdomsklubben er velfungerende med meningsfyldt fritid og hyggeligt samvær.
Som pensioneret medarbejder på 10’eren er jeg målløs. Den fantastiske mulighed, som UCiG giver unge mennesker for at starte på en frisk med nye kammerater, lærere og pædagoger, er uvurderlig. Hvilken uddannelsesinstitution kan prale af et klientel, hvor over 90 procent giver udtryk for, at det har været det bedste skoleår i deres liv?
Glostrup mangler et gymnasium, erhvervsskoler og et mere opsøgende fritidstilbud, så vi kan holde på vores unge og ikke være afhængige af andre kommuners tilbud.
Der må være en del tidligere brugere af UCiG, elever som forældre, der via sociale medier kan lægge pres på beslutningstagerne, så en så vigtig institution som Ungdomscentret kan bevares. Gerne med optimerede fysiske rammer, for bygningen er slidt, men UCiG skal føres videre i den fantastiske ånd, som opdrager, uddanner, udvikler og inspirerer så mange af vores unge.
Hjælp Ungdomscentrets dygtige ledelse og medarbejdere med at bevare en fantastisk arbejdsplads.
Slet de få linjer i budgetaftalen for 2017.

Svar
Af Sophie Dahl Brohus (V)
Formand for Børne- og Skoleudvalget

Jeg deler til fulde opfattelsen af, at Glostrup skal have attraktive og meningsfulde tilbud til kommunens unge. Tilbuddene skal møde de unge, hvor de er; inspirere dem, udvikle dem og danne rum for, at de mødes.
Ungdomscenteret har i en årrække dannet ramme om en række vigtige tilbud til vores unge. Tilbud, det giver mening dels at bevare, dels at udvikle på. Desværre er bygningen, der i dag huser Ungdomscenteret, utrolig slidt. Det ved de fleste, der har besøgt den. Samtidig går færre og færre unge i 10. klasse, og kommer det tal tilstrækkelig langt ned, bliver det for dyrt at drive tilbuddet, og en krone mere til Ungdomscenteret betyder en krone mindre til daginstitutionerne, skolerne og hjemmehjælpen.
I budgetaftalen for 2017 har alle politiske partier, med undtagelse af SF, besluttet at prioritere kommunens ressourcer, således Ungdomscenterets tilbud fremover skal tænkes ind i sammenhæng med kommunens øvrige tilbud og institutioner. Det betyder ikke, at medarbejderne og ledelsen ikke har gjort det godt nok, eller at de unge ikke har været tilfredse med Ungdomscenteret. Det betyder, at vi med respekt for de unges behov og de gode tilbud, vi har i dag, skal finde nye rammer for tilbuddene, hvor vi får endnu mere ud af ressourcerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top