fbpx
Indre mission fylder 120
DSC_1844.jpg
På lørdag kan Indre Mission i Vallensbæk fejre 120 års jubilæum. Foto: Heiner Lützen Ank
VALLENSBÆK. På lørdag kan Indre Mission i Vallensbæk fejre 120 års fødselsdag. Der er sket meget i løbet af årene

Det var købmandsenke Ane Nielsen fra Vallensbæk, der gav 800 kr. til opførelse af missionshuset, som herefter kunne indvies i 1896 og fik navnet Zion. Det er i år 120 år siden, og det fejrer Indre Mission i Vallensbæk med en række aktiviteter i de kommende måneder. Den store fejring er på lørdag klokken 15, hvor alle er velkomne. Her er der stort kaffebord, fællessang og musikalske indslag.

Hus med historie
Der er sket mange ting i huset i løbet af de 120 år. Før Vallensbæk Sognegård blev bygget, sidst i 1980’erne, blev den lille sal i missionshuset brugt til kordegnekontor. Det var en naturlig følge af, at Indre Mission var, og stadig er, et frivilligt arbejde i folkekirken. For år tilbage, blandt andet sidst i 1950’erne, blev missionshuset udover de indre missionske møder også brugt til at holde gudstjenester i, når Vallensbæk Kirke skulle restaureres.
I en periode i 1920’erne blev den lille sal brugt som skolestue.
Vallensbæk Skoles julefester med stort juletræ blev holdt i missionshuset indtil engang i 1950’erne. I disse år blev der herudover holdt julefester, både for ungdommen og for de voksne.
Traditionen med julefest holdes stadig i hævd, da der hvert år den 28. december kl. inviteres til familiejulefest Kirkebakke-jul med juletræ, æbleskiver, godteposer, osv.
Der har været mange forskellige mødeaktiviteter igennem årene: pigeforeningen, indtil 1911, missionsmøder, strengekor, basarkreds, legestue, børneklub, ungdomsklub, sangaftner, ydre missions-møder, m.m.
Missionshuset har i foråret og sommeren gennemgået en renovering indvendigt, og det glæder på dden baggrund Indre Mission at kunne invitere til 120 års fødselsdag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top