fbpx
Hjerte for naturfag
naturvidenskab5.jpg
Inge Christensen viser Liva og Oliver, hvad der er hvad på deres hjerte. Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP. I sidste uge var mange børn fra Glostrup Skole på naturskolen for at dissekere hjerter. To af dem var Liva og Oliver fra Nordvangskolen

Fokus i årets naturvidenskabsfestival var hjerte og hjerne. Det havde de taget helt bogstaveligt på Vestskovens Naturskole, hvor fire klasser fra Nordvangskolen var ude for at dissekere hjerter. To af dem, der var på naturskolen, var Liva og Oliver, der går i 3. klasse på Nordvangskolen.
– Det er rigtig fedt, man kan se alt, hvad der er inde i hjertet, siger Liva, mens hun sidder med hænderne dybt begravet i det fårehjerte, som de to har fået til at dissekere.
Naturvejleder Inge Christensen startede med at fortælle om blodets kredsløb, og om hjertets forskellige kamre og deres funktioner. Nu har eleverne fået nogle hjerter, som de selv skal skære i, så de selv kan undersøge, hvad et hjerte indeholder.
– Det er meget fedt. Jeg har lært, at der er små og store hjertekamre, og hvis man er meget usund, så er der fedt rundt om hjertet, siger Liva.
Eleverne taler også om familiemedlemmer med hjerteproblemer. For eksempel har en elev et familiemedlem med kunstige hjerteklapper, og Inge Christensen viser på en model, hvor klapperne sidder og hvorfor det er vigtigt, at de virker rigtigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top