fbpx
Hashdebat i Vallensbæk
COLOURBOX573047.jpg

©PHOTOPQR/L'ALSACE/Dom. Poirier ; CONSOMMATION DE RESINE CANNABIS (HASCHISCH) SOUS FORME DE JOINT (PETARD)

Socialdemokratiet i Vallensbæk havde i sidste uge inviteret tidligere justitsminister Morten Bødskov (S) til at diskutere legalisering af hash. Foto: Colourbox
VALLENSBÆK. I sidste uge besøgte tidligere justitsminister Morten Bødskov (S), Socialdemokratiet i Vallensbæk for at diskutere legalisering af hash

Har vi tabt kampen eller er der stadig muligheder?
Således lød det i invitationen fra Socialdemokratiet i Vallensbæk, da de i sidste uge havde inviteret til debat med tidligere justitsminister Morten Bødskov (S) om, hvorvidt hash skal legaliseres eller ikke.
Et spørgsmål, der efter begivenhederne på Christiania for en måned siden, kun er blevet endnu mere aktuel.
På mødet slog Morten Bødskov fast, at hashhandel ifølge ham ikke skal legaliseres:
– Hash skal ikke legaliseres. Det væsentligste argument mod legalisering er sundhed. En legalisering medfører en stor risiko for både flere egentlige misbrugere og flere delvist afhængige. Dermed er flere i risiko for at lide under de meget negative følgevirkninger hash har. Jeg mener ikke, at vi har brug for at flere unge får indlæringsproblemer, får svært ved at hænge fat i uddannelserne og havner i sociale problemer.

De kriminelle fortsætter
Et gennemgående argument for at legalisere hash er, at det vil gøre det svært for kriminille at drive forretning. Det argument giver Morten Bødskov imidlertid ikke meget for:
– Politiet bruger mange ressourcer på hash-handlen. Årsagen er enkelt. Det er de hårdeste af de organiserede kriminelle, som står bag hash-handlen. Jeg tror ikke, at de hopper ud af kriminaliteten, hvis hashen legaliseres. Ej heller hvis hashen fremover skal kunne købes på et apotek. De vil blive i deres kriminelle aktiviteter. De vil fortsat indsmugle hash og reelt bare forsøge at udkonkurrere de statslige udsalg med stærkere hash og måske billigere hash.
Det, der er brug for, mener Morten Bødskov, er en holdningsændring:
– Vejen herfra er fokus på efterspørgslen. Der er brug for forældrene, for uddannelsesstederne og arbejdspladserne. Hash fremmer ikke en bedre hverdag. Det ødelægger familier, øger frafaldet på uddannelserne og betyder, at unge ikke kan fastholde en praktikplads eller et arbejde.
Debatten på mødet viste i øvrigt, at der ikke var opbakning til legalisering af hash.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top