fbpx
Har du set de gule cirkler?
bymidte1.jpg
Kan Rådhusparken gøres mere interessant? Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP. Rundt omkring i Glostrup har kommunen plantet runde gule cirkler. Her kan man stå og overveje, hvordan området omkring cirklen skal udvikles over de kommende år

På onsdag er der borgermøde om bymidten. Som optakt til det har Glostrup Kommune plantet gule cirkler på en række centrale pladser rundt omkring i bymidten.
– Her kan man stå og kigge på byen og tænke over, hvordan der skal se ud i fremtiden, siger Rasmus Hansen, arkitekt i Glostrup Kommune.

Nyt bibliotek?
Ind til videre har debatten om bymidten handlet meget om husene på Solvej og Solkrogen.
– Det er også forståeligt nok, men der er masser af muligheder for at bevare husene på de to veje, siger Rasmus Hansen.
Han vil hellere tale om alle de andre muligheder, der er i bymidten. For eksempel kan der ske noget med biblioteket og den flade bygning, der huser en del af kommunens administration.
– Vi har en ret stor park her i bymidten, men det er begrænset, hvor meget, den bliver brugt til andet end gennemgang. Vi har overvejet at lave en randbebyggelse hele vejen rundt om parken for at skærme den, siger han.
Også på Glostrup Torv mangler der lidt liv.
– Vi er rigtig glade for restauranterne ligger her, men der er ikke så meget liv her, når der ikke er særlige aktiviteter. Scenen ligger tom det meste af tiden, siger han.

Klar til input
De gule cirkler har lagt op til, at folk stillede sig på dem og kiggede ud på byen. Og selvom kommunalbestyrelsen og Rasmus Hansen har mange tanker om, hvordan byen kan udvikle sig, så understreger alle parter, at man stadig er meget tidligt i processen.
– Vi er stadig i en idéfase, hvor borgerne normalt ikke bliver inddraget. Normalt inddrager vi først borgerne, når vi har et færdigt forslag til en lokalplan. Så kan borgerne enten sige ja eller nej. Her indbyder vi til at borgerne kan komme med i idéfasen og komme med deres input, siger Rasmus Hansen.
Har man et input, er der borgermøde på onsdag fra klokken 19 til 21.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top