fbpx
Grønne aktiviteter i Brøndby
Brøndby-Kulturnat-2016-014.jpg
Det der måske ligner en snack med skinke og ost er i virkeligheden lavet med vegetariske produkter. Det var en af de ting man kunne smage på kulturnatten. Foto: DVF-Vestegnen
BRØNDBY. I Brøndby og på Vestegnen er en gruppe vegetarer begyndt at samle sig, under Dansk Vegetarforening - Vestegnen (DVF-Vestegnen), og afholder jævnlige aktiviteter. Disse aktiviteter er ikke bare noget, der foregår i en lukket klub. Tværtimod, så ønsker man at inddrage de lokale. Alle er velkomne, også kødspisere

Lørdag den 24. september afholdt DVF-Vestegnen et vegetarisk sammenskudsgilde i Kulturhuset Kilden i Brøndbyøster. Her mødte 14 mennesker op til den vegetariske fællesspisning.
Lokalafdelingen startede med at afholde sociale arrangementer i januar i år, og arrangementet for nylig var det fjerde sammenskudsgilde, oplyser Dennis Baggers Laursen, lokalkoordinator i DVF-Vestegnen.
– Selvom vores lokalafdeling er ny, dukker der flere og flere op til vores aktiviteter. De fleste er lokale fra Vestegnen. Men vi har også haft gæster, der er kommet helt fra Slagelse. Og sågar udenlandske studerende, siger han.
De fleste, der var mødt op til fællesspisningen, er allerede vegetarer eller veganere. Men også fire kødspisere var dukket op.
– Flere og flere mennesker bliver bevidste om de etiske og miljømæssige problematikker, der er i forbindelse med kødproduktion, udtaler Dennis.
– Vi er her ikke for at dunke folk i hovedet. Bevares, vi skal da turde at tage den etiske og miljømæssige debat. Men først og fremmest vil vi i Dansk Vegetarforening inspirere ved at vise folk, hvor meget sund og lækker mad der findes inden for det vegetariske og veganske køkken. Derfor er jeg også glad for, at der var nogle, som normalt spiser kød, der dukkede op med et nysgerrigt og åbent sind og kunne se, at vi vegetarer er ganske almindelige mennesker.
Blandt de retter, der blev serveret til aftenens sammenskudsgilde, var der blandt andet frikadeller, porretærte og pizzasnegle – alt sammen vegetarisk.

Med til kulturnat
DVF-Vestegnen afholder ikke bare sammenskudsgilder. Til Kulturnatten i Brøndby, fredag den 7. oktober, var lokalafdelingen også til stede foran Kulturhuset Kilden, hvor lokale frivillige inspirerede til en grønnere hverdag.
– Overraskende mange kom hen til os, og sagde, at de allerede er vegetarer. En veganer fra Brøndby Strand fortalte, lidt nedtrykt, at supermarkederne og spisestederne i hans lokalområde virkelig halter bagefter, og at han må tage udenbys, for at få fat i veganske produkter. Men ellers var stemningen positiv, gæsterne var positive, og rigtig mange blev overrasket over vores smagsprøver. Specielt vores kødfrie ”Chili con Carne”, veganske Hindbærsnitter og vores Snickerskage, gik som varmt brød, siger Dennis Baggers Laursen.

Flere vegetarretter
Foruden de sociale arrangementer, arbejder DVF-Vestegnen netop også for at gøre spisesteder og butikker på Vestegnen mere vegetarvenlige. For som Dennis siger:
– Vi kan blive meget bedre her på Vestegnen til at gøre den vegetariske levevis nemmere og mere inspirerende. Der bliver også flere og flere mennesker, der ikke nødvendigvis bliver 100 % vegetarer, men bare tager én eller flere kødfrie dage om ugen. Og der er masser af guld her, som de lokale erhvervsdrivende smider på gulvet, hvis de ikke tilbyder vegetariske alternativer til os vestegns-borgere. For så tager vi ind til København eller over til Malmø i stedet. Bare se på fyren fra Brøndby Strand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top