fbpx
God sæsonstart i volleyball
SPORT. Så er den nye sæson startet for Brøndby Volleyball Klubs mesterhold for kvinder. Det er en sæson, hvor der er hele fire mesterskaber der skal forsvares, idet Brøndby i sæsonen 2015-2016 vandt både det danske mesterskab, pokalmesterskabet, Øresundsmesterskabet og Nordic Club Championship eller det der omtales som ”det nordiske mesterskab for klubhold”

Der er sket en del udskiftning i truppen, men optakten til årets turnering tyder på at Brøndby VK nu står med et hold der er mindst lige så stærkt som i forrige sæson.
Fra sidste sæson er der genvalg til Danmarks hårdest slående angriber Trine Kjelstrup med 26 A-landsholdskampe i bagagen, hæver Sigrid Friis Christiansen, der har spillet tre A-landskampe, den stærke Amerikaner Deme Morales og ikke mindst holdets hæver og anfører Eva Bang som har spillet 15 A-landsholdskampe. Desuden har Eva i nogle år været den ene halvdel af beachvolley landsholdet. En karriere hun nu har besluttet at lægge på hylden, men afsluttede på værdig vis med at vinde det danske mesterskab sammen med en anden Brøndbyspiller Cecilie Olsen. Cecilie har valgt at sige volleyball farvel og forfølge beach landsholdskarrieren med en ny makker, den tidligere Holtespiller Lærke Mygind.
Nye i truppen er Alina Sode fra Amager VK, som har spillet 28 A-landsholdskampe, Sarah Cornier, der sidste år var en del af Lyngbys Volleyligahold, de to amerikanske centerangribere Tyler Richardsson og Miranda Bradshaw, den canadiske landsholdsaktuelle kantangriber Alissa Coulter samt de to liberoer, svenske Hanna Maria Thomasson og den norske landsholdslibero Eline Bye. Med i truppen er endvidere den tidligere landsholdspiller Mette Oht Klitgaard og ungarnske Viktoria Kanyik, som begge er med som gardering på centerpladserne.

Sejr over svenskere
Brøndby lagde ud med to kampe i Øresundsligaen, som er en turneing med tre tophold fra henholdsvis den danske og svenske side af Øresund. Første kamp var søndag d. 9/10, hvor svenske Gislaved gæstede Brøndby. Brøndby startede naturligt nok i den formodede stærkeste opstilling og resultatet udeblev ikke. Gislaved blev på det nærmeste blæst ud af banen med 25-14. En noget overraskende start, da Gislaved ellers allerede havde spillet to kampe i turneringen, som begge var vundet over henholdsvis Amager med 3-0 og Svedala med 3-1.
Det skulle da også vise sig at Gislaved, som råder over en Slovakisk spiller samt to stærke Amerikanere, havde mere at byde på og de næste sæt blev noget tættere, dog uden at Brøndby for alvor var truet og de kunne tage sættene med 25-20 og 25-23.
Tre dage senere skulle Brøndby i kamp igen. Denne gang mod svenske Svedala. Det blev igen til en 3-0 sejr på 25-18, 25-19, 25-15. Unægtelig et resultat der gjorde ventiden ved broen, som var lukket til kl. 23, som følge af en beredskabsøvelse, lidt mere overkommelig.

Sejr i Aarhus
Den 15. oktober skulle Brøndby så i den tredje kamp på syv dage have sæsonens første kamp i Volleyligaen. Turen gik til Aarhus, hvor kamptidspunktet var sat til klokken 12.00. Pigerne skulle således ud af sengene ved fem- sekstiden om morgenen, for at nå frem i tide til at lave en ordentlig opvarmning. Det skal være usagt om den tidlige start på dagen havde indflydelse på præstationen, men faktum var det at Brøndbyspillerne først mod slutningen af kampen nåede op på det niveau de havde haft i de to foregående kampe. Med i billedet hører også, at Elite Volley Aarhus lagde et højt servepres på Brøndbyholdet, som især i andet sæt havde utroligt svært ved at få styr på servemodtagningen. Dette sæt gik således til et godt kæmpende Aarhushold med 25-20, efter at Brøndby havde taget første sæt med 25-19. Samme sætcifre blev det til Brøndby i tredje sæt og i fjerde sæt, hvor holdet for alvor var kommet op i gear, blev der sluttet effektfuldt af med de overbevisende cifre 25-10.
Det har således været en travl men udbytterig start på sæsonen. Næste opgave bliver på hjemmebanen i Stadionhal 1, når Brøndby møder oprykkerne fra Ikast kl. 14.00.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top