fbpx
Glostrup om ti år debateret med borgerne
debataften.jpg
Cirka 100 mennesker var tirsdag aften mødt op for at debattere byudvikling. Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP. Tirsdag i sidste uge var omkring 100 borgere samlet i bibliotekets mødesal for at debattere, hvordan Glostrup skal se ud om ti år. Der er stadig rimelig bred enighed blandt politikerne

Hvordan skal Glostrup se ud i 2026? Det var overskriften på et debatmøde tirsdag i sidste uge. Officielt var debatmødet en del af jubilæumsfejringen. En måde at se fremad, når man nu har brugt en del kræfter på at fejre Glostrups historie. Samtidig var det en mulighed for borgere at komme med indput til de helt konkrete planer, der er for at udvikle centrum af Glostrup i de kommende år. De planer arbejder kommunalbestyrelsen med i øjeblikket. I foråret vedtog de i enighed en plan med 26 punkter, der skulle vise vejen for, hvordan byen skal udvikle sig. Den enighed var stadig til stede på borgermødet i tirsdags.

Almene boliger
Et af de emner, der blev debateret en del, var almene boliger. I den plan, der er enighed om, står der, at der både skal bygges almene boliger, ejerboliger og andelsboliger i fremtiden i bymidten. Der står til gengæld ikke noget om fordelingen, men kun, at der skal findes finansiering i kommunens budget, hvis der skal bygges almene boliger.
– Vi skal jo huske, at vi skal betale cirka 200.000 kroner til landsbyggefonden per almen bolig, vi bygger, understregede borgmester John Engelhardt (V).
Andre partier talte mere for, at der skulle bygges mange flere almene boliger, så der er plads til politibetjenten, skolelæren og sygeplejesken.
– En villa i Glostrup koster måske fire millioner kroner. Har man råd til det, hvis man har en gennemsnitslig indkomst. Det tror jeg ikke man har, sagde Jonas Madsen (SF).
Den eneste, der talte direkte imod almene boliger, var Dan Kornbek Christiansen fra konservative, der ikke sidder i kommunalbestyrelsen og derfor ikke er med i aftalen om byens udvikling.
Lettere bemærkelsesværdigt ville han dog gerne give et håndslag med Jonas Madsen (SF) på, at der skal bygges et kollegium i Glostrup.

Ikke bare hurtigt forbi
Mange borgere og politikere lagde vægt på, at for mange andre end dem, der bor her, er Glostrup bare en by, man kører igennem.
– Erik Clausen har en gang sagt, at af alle kommunerne på vestegnen kan jeg bedst lide Glostrup, den kommer man hurtigst igennem, sagde John Engelhardt.
Men sådan skal det ikke være i fremtiden. I fremtiden skal letbanen stoppe på Glostrup Station, og de kommunale politikere har en forhåbning om, at folketinget finder penge til at få regionaltogene til at stoppe i Glostrup igen.
– Alt står og falder med statens beslutninger. Kommer letbanen? Får vi regionaltog til at standse her og får vi direkte forbindelse til lufthavnen igen. Det er afhængig af staten. De to ting giver mulighed for at realisere de visioner, vi har i dag, sagde Flemming Ørhem (DF).

År 2016 er år 0
Der vil i den kommende tid være mere debat om, hvordan Glostrup skal udvikles, men det er i disse år, at de store linjer skal tegnes, så udviklingen går i en fast retning, var budskabet fra borgmesteren.
– Jeg tror på, at i 2026, der er letbanen i drift, vi er i rivende udvikling, der sker rigtig meget i byen, og vi er blevet Vestegnens naturlige midtpunkt. Vi vil have nogle hovedkontorer for nogle store virksomheder, og vi vil have mange flere mennesker på gader og stræder, fordi der er kommet flere borgere i kommunen. Vi vil nok kigge tilbage på byen for ti år siden. Her i 2016 gjorde vi noget, vi fik lagt en plan, i modsætning til tidligere tiders tilfældige knopskydning, sagde han.
Der var oprindeligt planlagt et mere regulært borgermøde om udviklingen af bymidten dagen efter dette møde. Da de to emner overlappede en del, blev mødet onsdag flyttet. Det skal i stedet afholdes onsdag den 26. oktober. Det vil Folkebladet selvfølgelig også dække.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top