fbpx
Glostrup bliver vestegnens centrum
regionsformand1.jpg
Borgmester John Engelhardt, Thomas Thalbitzer fra Glostrup Shoppingcenter og regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen besøgte blandt andet centret. Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP. I sidste uge var Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen på besøg i Glostrup for at kigge på mulighederne for byudvikling

Onsdag i sidste uge kørte en sort Tesla ind på banegårdspladsen i Glostrup og satte regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen af. Her mødtes hun med borgmester John Engelhardt og Thomas Thalbitzer fra Glostrup Shoppingcenter.
– Det er ikke verdens smarteste løsning, det er en af de ting, vi gerne vil lave om, siger John Engelhardt, da regionsrådsformanden spørger, om vejen gennem 2G er den eneste vej fra busserne og ned til s-toget.
Han fortæller videre, at det er planen, at tunnellen i den anden ende skal udbygges og være den primære adgang til stationen, når letbanen kommer til at stoppe i den vestlige ende af banegårdspladsen.
Der skal også gøres plads på banegårdspladsen til mere liv.
– Her er meget asfalt og meget lidt liv. Her er samme antal busser som på Hovedbanegården, men de bruger meget mere plads her, sagde John Engelhardt.
Sophie kigger over mod den hvide mur op mod midtbyen.
– Hvis det havde været en provinsby, havde der været huller op til byen lige der, siger hun.

Letbane og regionaltog
Glostrup Kommune er i gang med at planlægge, hvordan byen skal udvikles i de kommende år, hvilket Sophie Hæstorp Andersen spurgte interesseret til.
– Ville I have lavet de her planer uanset hvad, eller gør i det på grund af letbanen? spurgte hun.
– Tingene hænger sammen. Letbanen gør Glostrup interessant for investorer, hvilket giver nogle muligheder, svarede John Engelhardt.
En af forudsætningerne for, at økonomien i letbanen kan hænge sammen, er at regionaltogene igen kommer til at stoppe på Glostrup Station. Derfor har Region Hovedstaden og alle kommunerne i regionen sendt et brev til Folketinget, hvor de peger på de nødvendige investeringer i infrastruktur i hovedstadsområdet. På denne liste er et regionaltogsstop med forbindelse direkte til lufthavnen nummer to.
– Jeg har en god fornemmelse for, at der er mange i Folketinget, der deler vores holdning. Man mener også fra DSB og Banedanmark, at det er en god idé, det hænger jo sammen, sagde John Engelhardt.
– Udfordringen er jo, at det oprindeligt var tænkt, at Høje-Taastrup skulle være det naturlige centrum på vestegnen. Vi får letbanen til Glostrup og på sigt skal vi arbejde for, at s-togene bliver førerløse. Glostrup kommer til at spille en rolle igen. Alle kommuner er enige om, at det er det her, vi går efter. Det handler også om at gøre vestegnen og Glostrup attraktivt, supplerede Sophie Hæstorp Andersen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top