fbpx
Fik elektriske ladcykler
cykler.jpg
Børnene fra Fulgekær kommer længere omkring, efter institutionen har fået sponsoreret elektriske ladcykler. Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP. En af de institutioner i Glostrup, der allerede har fået et sponsorat er Fuglekær, der har fået elektriske ladcykler, så det er meget nemmere at komme ud

Fuglekær har fået tilladelse til at modtage sponsorstøtte og bruge pengene på tre elektriske ladcykler, der giver en masse nye muligheder for pædagogerne, siger Jesper Klüwer, der har været ansvarlig for at få købt ladcyklerne.
– Det betyder, at vi kan komme ud steder, hvor vi ellers aldrig ville komme. Vi kan komme ud på Vestvolden, som jo ligger lige ved siden af, men som det er ret svært at komme til med offentlig transport, siger han.
Han tilføjer, at det især er nemmere at komme rundt i nærområdet, og at de allerede nu har set de fleste offentlige legepladser i kommunen, hvilket ikke ville have været muligt uden ladcyklerne.
– Men cyklerne er elektriske, så vi kan godt køre længere strækninger på dem. Vi har planer om at bruge dem hele vejen til Zoologisk Have, siger Jesper Klüwer.

Trafiklæring
På Fuglekær har de en gruppe for børn, der har svært ved at være sammen med mange mennesker. Også for dem er de nye ladcykler en fordel.
– Vi har en specielgruppe, som har svært ved at være sammen med mange mennesker på en gang. Derfor kan det være svært at tage offentlig transport med dem, siger Jesper Klüwer.
Det er dog alle børnene på Fuglekær, der kommer med ud på cyklerne. Når de sidder i cyklerne er de selvfølgelig spændt fast med godkendte seler og har styrthjelm på.
– På den måde er der også noget trafiklæring i det. Børnene lærer, at de skal have styrthjelm på, når de færdes på cykel. De sidder også så tæt på trafikken, at de kan se, hvordan man skal opføre sig i trafikken, og det lærer de meget af. Det ser man ikke så meget, hvis man sidder i en bus, siger Jesper Klüwer.
Generelt er det faktisk bare nemmere at interagere med byen, når man sidder i en ladcykel, end hvis man sidder i en bus.
– Der er mulighed for at stoppe op, hvis man ser noget spændende på vejen. Vi er også kørt forbi alle børnenes huse, så de kan se, hvor de andre bor. De lærer byen at kende på en bedre måde, når vi kører på ladcyklerne, siger Jesper Klüwer.
Kommunen har også nogle ladcykler, som går på omgang blandt alle institutionerne i Glostrup. Den omgang er Fulgekær nu ude af, så de andre institutioner får lidt mere tid med de fælles cykler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top