fbpx
Brøndbymotiver på væggene hjælper demente
20160914_122903.jpg
Brøndbyvester Mølle er kommet på væggen på Gildhøjhjemmet. Foto: Gildhøjhjemmet
BRØNDBY. På Gildhøjhjemmet har man malet kendte Brøndbymotiver på nogle af væggene. Det har åbnet nye muligheder for dialog

På Gildhøjhjemmets afdeling A har man bragt hverdagen udenfor indenfor.
Det er sket ved, at et busstoppested, Brøndbyskoven, Brøndbyvester Mølle og Brøndby Strand er blevet malet i den ene ende af afdelingen.
Desuden er der blevet monteret en bænk.
For beboere på 1. sal er der desuden lavet en togperron, hvor der er monteret en bænk, så man kan sidde udenfor indenfor. Og så er der malet træer og en travl togstrækning et sted på Vestegnen. Projekt bygger i væsentlig grad på gode ideer i forhold til demens og aktiviteter, og er blevet til noget takket være en stor frivillig indsats.
Ifølge personalet på Gildhøjhjemmets afdeling A er der blevet taget godt i mod projektet, da området, der før var hvidt og gråt, nu har fået farve og liv.

Mulighed for dialog
Ifølge personalet gør genkendeligheden, at beboerne føler, at de er hjemme og kan komme et sted, de kan genkende.
Beboerne kan nu sætte sig på bænken og føle, at de er udenfor indenfor. Der er ingen tidstavler om, hvornår bussen eller toget kører, eller hvor det kører hen. For det kører kun, når beboerne vil og lige derhen, hvor der er behov for, at det kører hen.
Toget eller bussen kan således køre hjem, hen til mor og far eller ud til moster Gerda, og der opstår en mulighed for en samtale mellem beboerne og personalet om, hvor de vil hen, og hvor de har været henne.
Der er på denne måde kommet mere liv på afdelingen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top