fbpx
Børn tegnede Glostrups historie
børnekunst.jpg
På bordet står de historiske ting og bagved hænger tegningerne af dem. Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP. En gruppe børn fra Glostrup brugte to dage i efterårsferien på at høre om Glostrups historie og tegne nogle af de overleverede ting

Torsdag og fredag var der masser af liv på biblioteket i Glostrup. Her var en gruppe børn nemlig til billedskole. Billedskolen handlede denne gang om Glostrups historie. Dagene startede med, at Camilla Boysen fra lokalhistorisk arkiv kom på biblioteket med nogle af de historiske genstande, som arkivet har modtaget. Hun fortalte historier om, hvor tingene kom fra og hvordan livet var i Glostrup i gamle dage. Hun fortalte om, hvilke virksomheder, der tidligere havde ligget i byen, og havde blandt andet en model af Hartmanns Frølager med. Her kunne børnene se, hvordan bygningen tidligere havde set ud, og så kunne de kigge over på den renoverede bygning og se, hvordan den ser ud i dag.
Alle børnene valgte en af de gamle ting at tegne efter. Underviserne på billedskolen var efterfølgende meget imponerede over niveauet.
– Jeg kunne ikke selv have tegnet så godt, siger Morten Stiberg Henriksen.
Billederne er udstillet på biblioteket i halvanden uge endnu. Derefter får børnene billederne igen, men det er faktisk ikke sidste chance for at se dem. Billederne bliver nemlig samlet i en kalender, som kan købes på kulturnatten. Overskuddet fra salget af kalenderen går til velgørenhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top